SHARE

Ponovno uvedeni Tucson bori se za svoje mjesto u SUV klasi u koju spadaju Nissan Qashqai i Renault Kadjar. Novi Hyundai Tucson 2016 izgleda vrlo upečatljivo zahvaljujući minimalno korigiranom dizajnu preuzetom od većeg Santa Fe modela.

Ime Tucson Hyundai je posljednji put koristio u 2009. godini. Taj model je bio više usmjeren na povoljnu cijenu nego na kvalitetan proizvod, ali Koreanci su narednim ix35 ispravile prvotne greške. Iskorak brenda je bio više nego očit i nasljednik u liku ix35 mogao se usporediti s Nissan Qashqaijem i Škodom Yeti. Sada je ime Tucson vraćeno natrag za potrebe nasljednika ix35, a karakterizira ga nova šasija, motori i bolja tehnologija.


Hyundai Tucson 2016 – Pregledna upravljačka ploča i pristojna završna obrada

Tucson je prilično prostran za kompaktni SUV, a te karakteristike posebno će odgovarati obiteljima. Mjesta za glavu i noge ima i više nego li je potrebno. Što se tiče vozačkog položaja, zanimljivo je da čak i niži vozači imaju dobru preglednost situacije oko automobila. U novi Tucson ugrađeni su jači nosači motora, pa je unutrašnjost vrlo tiha i bez zvuka motora.

Središnji infotainment sustav je pregledan s jasnim kontrolama i jednostavno raspoređenim tipkama.  Materijali korišteni u završnoj obradi interijera nisu iz premium segmenta, no djeluju vrlo kvalitetno i uredno. Svoju praktičnost u odnosu na konkurente pokazuje najvećim adutom – prostranošću, pa je prtljažnik porastao na 513 litara, što je 48 više od prethodnika. Karoserija se više ne doima slabom, već ostavlja pouzdan dojam svojom čvrstoćom koja se primjećuje kod ulaska u zavoje. Sportski dojam koji ostavljaju vanjske linije karoserije upotpunjuje velika prednja maska presvučena kromom s dugim i atraktivnim farovima. Ništa manje impresivan nije stražnji kraj s oštrim, horizontalno postavljenim svjetlima.

Hyundai Tucson 2016 – Jamstvo i cijena najveći aduti

Kao što smo rekli, Hyundai Tucson 2016 je zauzeo mjesto ix35 te atraktivan izgled većeg Sante Fe-a. Odlična kvaliteta izrade, učinkoviti motori i opremljenost potkrijepljeni su primamljivim jamstvom dužine pet godina i neograničene kilometraže.

Izbor ispod poklopca motora uključuje dva benzinca i četiri dizelaša. Oba benzinska agregata imaju 1.6 litara obujma, s time da slabiji razvija 132, a snažniji 177 konjskih snaga. Spomenuti motori prema tvorničkim podacima troše od 7 do 10 litara gradske vožnje. Dvolitreni dizelaši nude izbor između 136 i 185 konjskih snaga, a 1.7-litreni CRDi može se dobiti u izvedbama sa 116 i 141 konjskih snaga.

Potrošnja dizelskih modela kreće se od 5 do 8 litara na sto kilometara. Najsnažniji benzinac dostupan je sa sedamstupanjskim automatikom, dok se oba dizelaša mogu kupiti također s automatikom, ali onim šeststupanjskim. Najslabiji benzinac moguće je dobiti samo s pogonom na prednje kotače, 185 konja snažan dizelaš dolazi samo u paketu s pogonom na sve kotače, dok se kod ostalih izvedbi može birati između oba pogonska rješenja.

Hyundai Tucson 2016 motoriGledajući omjer cijene i dobivenog Hyundai Tucson definitivno spada među best buy SUV-ove. Početna cijena Hyundai Tucsona 2016 kreće od 159.990 kuna za osnovni benzinac sa 132 konjske snage. Dizelaši startaju na 169.990 kuna i 116 konja. Za one željne luksuza, bogata Premium oprema rezervirana je za dizelske modele i počinje od 221.990 kuna. Zaista atraktivan dizajn, pristupačna cijena, bogati paketi opreme novom korejskom SUV-u sigurno donose simpatije kod potencijalnih kupaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here