SHARE

Iznimno rijetki BMW M1 spašen je od truleži u talijanskoj garaži. Prema ekipi koja ga je pronašla, ovaj klasik stajao je netaknut u garaži na jugu Italije od 1982. do danas. Između 1978. i 1981. godine, BMW je proizveo samo 453 primjerka jurilice sa srednje smještenim motorom – M1, a 54 od njih bilo je namijenjeno utrkama.

bmw m1 brzina


BMW-ov superautomobil 80-ih godina oduzimao je dah mnogima

Pokretački stroj čini 273 konjskih snaga upakiranih u 3.5-litreni redni šestak uparen si 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. Zvjerka stotku hvata za 5.6 sekundi, a maksimalac iznosi 260 kilometara na sat. Talijanski vlasnik ovog posebnog automobila odvezao je samo 7392 km, a zatim ga iz neobjašnjivog razloga parkirao u garažu iduće 34 godine. Njemačka tvrtka specijalizirana za prodaju klasičnih BMW-a Mint Classics, nedavno je pronašla ovaj vrijedan primjerak, te planiraju automobilu vratiti prvobitni sjaj, a potom ga vjerojatno prodati u kolekcionarske svrhe.

Potencijal za pun pogodak na aukcijama

Sudeći po stanju karoserije i unutrašnjosti, ne bi trebali imati previše težak zadatak. Zadaća detailera bit će skidanje prašine, rješavanje nekoliko ogrebotina i oštećenja koja su posljedica stajanja u garaži, dok će mehaničari trebati odraditi nešto zahtjevniji dio kao što je promjena remenja, crijeva i drugog potrošnog materijala koji je žrtva zuba vremena.

Jedva čekamo vidjeti BMW M1 zvjerku kada ju srede stručnjaci, a još nas više zanima koliku će cijenu doseći u krugovima obožavatelja klasičnih automobila. Usporedbe radi, prije nekoliko godina, jedan vlasnik tražio je oko pola milijuna dolara za odlično očuvanu bavarsku legendu s oko 13.000 kilometara na brojaču.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here