SHARE

Nakon dugih 17 godina napokon je istekao ekskluzivni ugovor Porschea s Electronic Artsom. Mnogi od nas oduvijek žale za vožnjom originalnih Porsche modela u popularnim igrama osim Need for Speed serijala. Osobno iskustvo velikog broja sati provedenih igrajući Gran Turismo nastavaka tuning inačicom RUF njemačkih jurilica nikad neće biti zaboravljeno, no veliki osmjeh na lice izmamila nam je upravo ova vijest, jer pravi Porsche ipak ima posebno mjesto u našim oktanskim srcima.

Još u ljeto 2015. krenule su prve informacije da će se Porsche nakon dugo vremena osloboditi ugovornog „zagrljaja“ gaming tvrtke EA Sports. Međutim, vijest je prenesena s rezervom jer ništa nije sigurno sve dok Porsche službeno ne potvrdi informaciju.

porsche u video igrama


Potvrda o prekidu ugovora Porschea i Electronic Artsa konačno je stigla

Dugo smo čekali i pitali se hoće li ikada doći taj dan, a sada imamo i potvrdu. Ekipa njemačke stranice SpeedManiacs razgovarala je sa Sebastian Hornungom, Entertainment managerom Porscheova brenda. Tema je bila upravo proizvođačeva gaming licenca i Porscheovo nedavno pojavljivanje u video igri Assetto Corsa:

“Prema Sebastianu, oni su uvijek pratili događaje u gaming industriji, neovisno o ugovoru s EA-om. Ugovor s EA-om prestaje ove godine, jer su zajedno stigli do spoznaje da trenutna situacija nije poželjna za oboje.”

Dok su Porsche vozila dosljedno i dobro zastupljena u EA-ovoj Need for Speed ​​franšizi, obožavatelji utrka koji preferiraju popularnije i realnije naslove, poput Forza Motosporta gaming kuće Turn 10 ili Polyphony-evog Gran Turisma, pribjegavaju RUF tuning proizvođaču kako bi pokrili Porscheovu odsutnost.

Vrijeme je za Porscheov ozbiljan uzlet u video igrama

EA-Porsche ekskluzivna licenca nikada nije bila poželjna i trajala je iznenađujuće dugo. Kao jedan od najboljih proizvođača sportskih automobila, Porsche si je ovim ugovorom prouzročio propuštanje sudjelovanja u velikim eSports eventima i utrkama poput GT Academy, koja ne samo da je ojačala žanr trkaćih igara, nego je odgovorna za privlačenje nove generacije zaljubljenika u automobile, pa čak i kultiviranje novih talenata profesionalne razine u području stvarnog automobilizma.

Novim raspletom ovakve scene bit će sve češće:

U svakom slučaju ova vijest posebno će razveseliti kolege gamere te znači da možemo očekivati ​pojavu Porschea u narednom Project CARS nastavku, a nadamo se da će ovi strojevi biti prisutni i u Forza Motorsport 7 (bez dodatnih pregovora s EA-om). Naravno, neće nas iznenaditi ni Porscheove jurilice u Gran Turismo Sportu.

Što će Porsche odlučiti učiniti sa svojom licencom kada mu ugovor s EA istekne ovisi o njima, ali vjerujemo da se više neće ovako nepromišljeno vezati uz jednu gaming kuću.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here