SHARE

Glavni čovjek Hyundaijevog luksuznog ogranka Genesis otkrio je kako ne planiraju lansiranje bilo kakvih sportskih vozila N brenda kako bi se borili protiv vozila BMW M, Mercedes AMG i Audi Sport divizija.

genesis električni automobili


Genesis N divizija sve snage usmjerava na električne automobile

Na predstavljanju modela Genesis G70 u Južnoj Koreji, Manfred Fitzgerald je potvrdio da će sportska divizija staviti svoju značku isključivo na modele Hyundaija. Na pitanje hoćemo li vidjeti Genesis N jurilicu, jednostavno je odgovorio kako trenutno misli da neće ići u tom smjeru.

Fitzgerald vjeruje da kada elektrifikacija postane neodvojivi dio automobilske industrije, sportske izvedbe vozila neće biti puno brže i snažnije od njihovih standardnih verzija.

“Sportski automobili neće biti u prednosti kao što je danas. Svatko je sposoban stvoriti električni motor i staviti ga u auto, tako da će performanse gotovo biti jednake. Nitko neće biti zainteresiran za “A” ili “B” pa mislim da će se sve izjednačiti.”

Jedan od visokoprioritetnih ciljeva brenda je integracija električnih tehnologija, a jedan od budućih Genesis EV modela mogao bi dobiti izvedbu visokih performansi.

“Rekli smo da ćemo oko 2021., 2022. razviti dvije dedicirane platforme, a na te dvije platforme razvijat ćemo dedicirane modele.”

S obzirom da luksuzni brend želi čim prije ući u svijet električnih automobila, ne iznenađuje da nisu zainteresirani uložiti novac u sportske automobile pokretane fosilnim gorivima. Također, brend nema trkaćeg naslijeđa poput BMW M divizije.

“Odrastao sam u to doba … to je bilo u redu u to vrijeme. Radujem se budućnosti i jednostavno ne vjerujem da će to i dalje imati istu snagu i značenje kao prije.”

Činjenica je da većina električnih motora koji se ugrađuju u automobile srednje klase već imaju potencijal za respektabilna ubrzanja, kojima su se nekoć mogle pohvaliti samo birane jurilice. Uzevši to u obzir, djelomično se možemo složiti s gospodinom Fitzgeraldom kako će razlika između običnih “strujića” i onih snažnijih biti nešto manja nego li kod vozila pogonjenih konvencionalnim gorivima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here