Velika popularnost prethodnih generacija Opel Astre potaknula je proizvođača da po prvi puta predstavi novi model Astre na lokalnom tržištu prije svjetske premijere. Astra je najprodavaniji model na hrvatskom tržištu i u protekle 24 godine zadovoljila je gotovo 65 tisuća kupaca. Tako velika popularnost bila je ključni razlog za predstavljanje nove Astre hrvatskoj publici. Nova Opel Astra premijerno je predstavljena u zagrebačkom restoranu Balon na veliko oduševljenje domaćih novinara i ostalih gostiju.


Opel Astra 2015 ZagrebPeta generacija Astre izgleda vrlo uglađeno i nudi vrlo zanimljiva dizajnerska rješenja. Baza nove Astre je nova i lakša platforma koja djeluje na vozilo boljim voznim karakteristikama i ekonomičnijom potrošnjom. Razlike u veličini od prethodnog modela gotovo da i nema, no ako ćemo cijepidlačiti novi model je tek za koji milimetar niži i manji. Čini se kako i Astra prati trendove mršavljenja pa je tako novi model lakši od 100 do čak 200 kg od svoje prethodnice, dok iz Opela tvrde da su uspjeli povećati prostor u unutrašnjosti što smo i potvrdili na predstavljanju.

Opel Astra 2015 naprijed izaOpel Astra 2015. – Noviteti u ponudi motora i opreme

Udobnost i ponuda sustava ponovno su podignuti na još veći nivo pa će tako Astra ponuditi i sustave koje nismo navikli viđati u kompatknoj klasi, a jedno od njih su i LED Matrix prednja svijetla uz nadoplatu od 9500 kn. Noviteti su vidljivi u svakom dijelu automobila, stoga je tu i nova paleta motora. Dizelska ponuda motora temelji se na 1,6 litrenom CDTI motoru snage 95, 110 i 136 konja, dok benzince predstavljaju trocilindrični 1,0 litreni Turbo Ecotec snage 105 konja i potpuno aluminijski 1,4 litreni turbo benzinski motor snage 125 i 150 konja.

Opel Astra 2015 interijerCijena nove Opel Astre koštat će oko 122.000 kuna

Za sada je poznata cijena osnovnog benzinskog modela i ona iznosi 122.000 kuna do registracije, dok će ostale informacije biti predstavljene na salonu automobila u Frankfurtu 15. rujna ove godine. Još je važno napomenuti kako službena prodaje počinje u studenom ove godine.

Nema komentara

Komentiraj