SHARE

Britanska tunerska kuća Mountune specijalizirana je za poboljšanje performansi Fordovih automobila. Najnovija nadogradnja uključuje novi Ford Focus RS 2016. Preinake na možda i najboljem kompaktu na tržištu podijeljene su u tri faze.

Ford Focus RS Mountune


Brutalni turbak savršena je podloga za tuning

Najviši stupanj nadogradnje redni 2.3-litreni turbo četverocilindraš osnažuje na 375 konjskih snaga i 530 Nm okretnog momenta. U odnosu na standardni Focus RS 2016 ubrzanje do stotke pada s 4.7 na 4.4 sekundi. Najveća brzina ostaje ista – 265 km/h.

Sam kit sastoji se od pojačanog filtera zraka kojeg slijede silikonska crijeva i cijevi aluminijske legure. Također, nadograđen je ventil za cirkulaciju zraka i revidirana je ECU jedinica. Michelin Pilot Sport Cup 2 gume i Quaife Differential dostupni su uz nadoplatu, kao i nadogradnja intercoolera. Svi dijelovi su opsežno testirani u uvjetima najvećeg opterećenja na Nürburgring stazi, cesti i valjcima, sve u svrhu osiguravanja savršene ugradnje, funkcije i pouzdanosti.

Jeftina i pouzdana ugradnja za RS igračku

Mountune trgovine opremljene su velikim brojem dijelova za sve nadogradnje, od prve do posljednje faze pa osim laganih 19-inčnih OZ Racing felgi nude i žutu ručicu mjenjača, Mountune otirače i naljepnice za pragove.

Najzanimljiviji dio vezan je uz cijenu. Naime, nadogradnja košta samo 1050 funti u Velikoj Britaniji i traje samo jedan i pol sat u ovlaštenoj Mountune radionici. Osim toga zadržava se puno jamstvo proizvođača, koje u Velikoj Britaniji traje tri godine ili 96.000 pređenih kilometara od prve kupnje.

Iako Mountunea nema u Hrvatskoj, izjava Tyronea Johnsona, Fordovog šefa inženjera vlasnicima novog Focusa RS 2016 svakako daje slatke brige: „Ford ima dugu povijest rada s Mountuneom u cilju da pružanja više snage vlasnicima kompaktnih jurilica. Jačanje snage na 375 konja ionako vodećeg u klasi, Focusa RS stavlja još ispred konkurencije.”

Vidjevši sve navedeno možda se isplati potegnuti do Velike Britanije na jedan oktanski izlet i nadograditi Focus RS. Prije takvog pothvata savjetujemo da se o uvjetima jamstva raspitate kod Ford zastupnika za Hrvatsku.

Video nadogradnje možete pogledati u videu:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here