SHARE

Nakon nedavnoga predstavljanja nove serije guma Eagle F1 SuperSport, Goodyear objavljuje da je guma Eagle F1 SuperSport RS odabrana za prvu opremu dvaju supersportskih automobila Porsche 911 GT2 RS i Porsche 911 GT3 RS. Time guma dokazuje svoju vrhunsku izdržljivost i nagovještava pobjedonosan povratak Goodyeara u svijet supersportskih vozila.

Guma Eagle F1 SuperSport RS iz segmenta guma UUHP (Ultra Ultra High Performance) omogućuje korisnicima iznimne doživljaje na trkaćim stazama. Goodyear je namjenski razvio gumu za Porsche Motorsport, pri čemu je vrhunsko znanje udružio s dugogodišnjim iskustvom s trkaćih staza.

Spomenuta guma za Porsche 911 GT2 RS i Porsche 911 GT3 RS homologirana je u dimenzijama 265/35 ZR 20 (99Y) XL i 325/30 ZR 21 (108Y) XL. Porsche-u su bile potrebne gume koje na stražnjim kotačima mogu učinkovito prenositi snagu od 700 KS i okretni moment od 750 Nm (najviši okretni moment kod samo 2500 okretaja u minuti) te tako postići veću izdržljivost u vožnji i vrhunsko prolazno vrijeme. To su izuzetno zahtjevni uvjeti koje guma Eagle F1 SuperSport RS besprijekorno podnosi, što je dokazala i na Porscheovoj testnoj stazi Nardo u Italiji.

Guma Eagle F1 SuperSport RS, koja na tržište UUHP donosi brojna pionirska dostignuća i najavljuje slavodobitan povratak Goodyeara u svijet supersportskih automobila, razvijena je u Goodyearovom razvojnom centru u Hanauu u Njemačkoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here