SHARE

Pokušaj SEAT u osvajanju tržišta garantira uspjeh dolaskom novog LEON Cupra. Revolucijonaran dizajn odlikuje se brojnim modernim elementima, pruža spoj odlične kvalitete i vrhunske sigurnosti.

SEAT Leon Cupra –  PROMJENE NA VANJSKOM DIZAJNU

Predstavljeni model imati će troje vrata. Osim velikih kotača, LED svjetla i Cupra logotip diljem vozila, ne razlikuje se previše od nižeg Leon FR. Veći krovni spojler i dvostruki ovalni ispusi naglašavaju o kakvoj se zvijeri radi. Međutim, na neki način odlikuje se suptilnim pristupu, što znači da Cupra ne privlače pozornost kao i ostali konkurenti. No izgled prednjeg branika izaziva čuđenje. Uz „oštar“ nos, sportski izgled pridodaje „trik dizajn“ prednjih svjetala, kako ga nazivaju. Cupra lijeni ljubomorne poglede ostalih sudionika u prometu. Sustav automatski podiže i spušta nivo LED svjetala kako ne bi ugrožavala ostale vozače, a ujedno pruža maksimalno osvjetljenje jednako dnevnom svjetlu. Kako bi se uvjerili o čemu pišemo, pogledajte pripadajuće fotografije.

Seat Leon Cupra Seat Leon Cupra

SEAT Leon Cupra – SNAGA MOTORA I POTROŠNJA

Seat Leon Cupra SC 280, kako glasi puni naziv modela, dolazi sa 2.0-litrenim četverocilindričnim motorom koji razvija snagu od 280 ks. Već pri 3.000 okretaja omogućuje adrenalinsko ubrzanje koje će zadovoljiti sve ljubitelje brzina. Prosječna potrošnja je oko 7 l/100 km, a po jednoj litri goriva možete prijeći čak 13.55 km. Uza sve to emisija CO2 iznosi 149 g/km.

SEAT Leon Cupra –  KARAKTERISTIKE PRILIKOM VOŽNJE

Seat Leon slovi kao brzi sportski automobil. S dolaskom ljepšeg vremena, puna raskoš njegove snage izlazi na vidjelo. Pa tako 280ks i prednji pogon dolaze do izražaja kada se asfalt zagrije, te omogućuju bolje prijanjanje u zavojima. Za razliku od konkurenata poput Toyote GT 86 i Subaru WRX STi, Leon odlikuju odlične performanse, tvrda šasija, brzo upravljanje i osjetljiv DSG mjenjač. Kupcima je stavljen na raspolaganje model s automatskim ili ručnim mjenjačem, ali i kombinacijom obje varijante. Jednostavno pritisnite gumb za isključivanje kontrole stabilnosti, odaberite Cupra način putem izbornika Drive Profile i stavite noge na obje pedale. Pa tako novi Leon 0-100 km/h postiže za 5.6 sekundi. S Comfort način rada automobil je iznenađujuće pitom. Vožnja je čvrsta, ali zaglađuje neravnine prilično dobro i daleko je od neugodnog, a DSG mjenjač reagira u auto modu. Malo je automobila u ovoj klasi koji se mogu pohvaliti ovakvim sposobnostima na zavojitim cesti.

Seat Leon Cupra Seat Leon Cupra

SEAT Leon Cupra –  IZGLED INTERIJERA

Najveći problem interijera predstavlja ulazak i izlazak sa stražnjih sjedala zbog troje vrata. No izuzevši to, Leon ne zaostaje za svojim konkurentima. Pohvaliti se može polu-automatskom klimom, satelitskom navigacijom, središnjim putnim računalom osjetljivim na dodir, Cupra logotipe oko kabine, unutrašnje LED osvjetljenje, Alcantara-obrubljen sportskim sjedalima (koža je dodatna oprema), prilagodljivi tempomat za ugodno krstarenje i krovni otvor. Sve to pruža maksimalan konfor čak i kada su djeca u pitanju. Trovratni Leon SC model ima međuosovinski razmak koji je 52mm kraći od modela Cupra s petero vrata. Stražnji prostor za noge pruža manje prostora kao i nagnuti krov također koji „krade“ prostor za glavu. Međutim, SEAT je uspio zadržati isti volumen prostora za model. Preklopite stražnja sjedala i prtljažnik povećava obujam do značajnih 1210 litara.

Seat Leon Cupra Seat Leon Cupra

SEAT Leon Cupra –  CIJENA I PREDSTAVLJANJE

Kako je sajam automobila u Ženevi prošao, ovaj model već se nalazi na tržištu. Pa tako jedina nepoznanica je cijena. No kako doznajemo i ta informacija je poznata svim znatiželjnim kupcima ovog modela. Na sve što vam SEAT Leon Cupra pruža svakako dolazi naplata. Pa tako za predstavljeni model s 280 ks morati ćete izdvojiti nešto manje od 275.000,00 kn (ovisno o dodatnoj opremi). Dok osnovni model će vas stajati 255.000,00 kn. Za više detalja oko cijene posjetite službenu stranicu SEAT.

Izvor: autoexpress

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here