SHARE

Ako je suditi po najavama, Audi započinje proizvodnju novog modela unutar serije Q7. Osim svojom veličinom, ističe se izvanrednim off-road karakteristikama, ali istodobno zabavan za vožnju. Novi model testiran je u najtežim mogućim uvjetima kako bi se istaknule njegove kvalitete. Dakako, radi se o pustinji. Od pješčanih dina, pa sve do najhladnijih planinskih masiva, Audi dovodi testiranje novih modela na sasvim novi nivo. “Ako ne škripi i lupa na površinama kao što su ove, znamo da će pokoriti svaku prepreku na normalnim cestama!“ najavljuje Dr. Hackenberg, Audijev šef tehničkog razvoja.

Audi Q7 – PERFORMANSE

Prilikom predstavljanja najavljeno je kako će Q7, za sada, biti moguć samo u verziji sa 268 ks, 3.0-litreni dizelski motor sa šest cilindara, povezan sam osam-stupanjskim mjenjačem. Sa 600 Nm na raspolaganju, dizelski motor omogućuje instant ubrzanje. Dok je u planu i nešto jači model sa električno-dizelskim motorom i 370 ks.

Unatoč off-road vožnji po šljunku pri brzini od 120 km/h, Q7 se predstavio kao pouzdano vozilo kojemu ovakvi tereni nisu strani. Dio zasluge je i u vrhunskoj zvučnoj izolaciji od vanjske buke i u glatkom, predvidljivom upravljaču. Time je omogućen ugodan razgovor između vozača i putnika čak i pri većim brzinama, ali i po makadamu. Pogon 4×4 i pametan sustav upravljanja koji pri većim brzinama smanjuje osjetljivost volana, svakako će doprinijeti osjećaju ugode čak i najzahtjevnijim vozačima.

Audi Q7 Audi Q7

Audi Q7 – VANJSKI IZGLED I PROMJENE

Novi Q7 je 325 kg lakši od prethodnog modela zahvaljujući kombinaciji čelika i aluminija karoserije, redizajniranog multi-link povezanog prednjeg i stražnjeg ovjesa, te aluminijskih vrata. Čak 41% karoserije otpada na aluminij. To ostavlja dojam kako je Q7 spušten više u odnosu na prethodni model. Iako izgled nije previše izmjenjen, ističe se prednja 3D kromirana rešetka sa logom Audija. Prednji i stražnji farovi biti će ukrašeni već dobro nam znanim diodama kako bi istaknuli unikatan dizajn i pridodali agresivnom izgledu.

Audi Q7 – INTERIJER

Promjene unutrašnosti odnose se na prostranost, pa će tako novi Q7 imati više prostora za putnike na stražnjem sjedalu, te će krov biti znantno više u odnosu na stariji model. Ukoliko vaša obitelj broji više članova, Audi vam pruža mogućnost i modela sa 7 sjedećih mjesta. Tako niti prijevoz šesteročlanog tima na utakmice više neće predstavljati problem. Prtljažnik ima volumen od 300 litara, dok sa srušenim sjedalima prostor se povećava na nevjerojatnih 1950 litara. Prava igraonica za djecu! Prednja ploča sa instrumentima uljepšana je 12,3-inčnim monitorom osjetljivim na dodir putem kojega ćete moći upravljati svim važnijim funkcijama, ali i olakšati si vizualno parkiranje. Bogatstvo instrumenata, podatna koža i materijal mekan na dodir pružati će maksimalan komfor.
Q7 imati će ugrađen Wifi 4G router koji će, uz mjesečnu pretplatu, omogućiti lakše upravljanje i doziranje gasa/kočenja zahvaljujući najpreciznijim GPS kartama. Putno računalo opremljeno je sustavom koji raspoznaje znakove i upozorava vas na neposredne opasnosti.

Audi Q7 Audi Q7

 Audi Q7 – CIJENA?

Ovisno o liniji, cijena Q7-ice kreće se od 69.000€ za gore navedeni 3.0-litreni model, pa sve do 74.000€ za S liniju. Uzevši u obzir sve njegove karakteristike i ostale SUV konkurentne, cijena ovog modela i nije nešto prevelika. Uvjerite se sami:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here