SHARE

Iz sjedišta Audia dolaze nam odlične vijesti. Kako je najavljeno, potkraj rujna na Frankfurtskom Moto Show-u, Audi će predstaviti novi A4. Iako je ovo tržište već zasićeno modelima kao što su BMW serije 3 i Mercedes C-klase, za Audi je najavljen revolucionarni pomak koji neće zaostajati već naprotiv, izdići se za klasu više. Dr Ulrich Hackenberg, voditelj tehnološkog razvoja u Audiu, najavljuje kako će A4 pružati isti osjećaj kao i novi Q7.

Audi A4 – REVOLUCIONARAN DIZAJN ILI ?

Po uzoru na Q7, novi A4 očekuje ušteda od 100+ kg na ukupnoj težini vozila što će uvelike utjecati na upravljanje. Pa tako sa redizajniranim multi-link ovjesom, prilagodljivim amortizerima i novim devet-stupanjskim mjenjačem pružati će puno bolje povratne informacije, a duža putovanja omogućiti vam još ugodnijima.

Audi A4 Audi A4
Vanjski dizajn neće se previše mijenjati u vidu dimenzija. Dodatni moderni detalji i dalje će upućivati kako se radi o A4, međutim doprinijeti će agresivnijem izgledu. Blagu revoluciju doživjeti će putem oštrijih linija, ali i osnovnom siluetom kao i kod prethodnog modela. Kako portal caranddriver navodi, „moderni dizajn Audia je previše konzervativan. A4 bi trebao više truda uložiti u potpuno novi dizajn bez bojazni da otjera kupce.“ Ako je suditi po kamuflažnom modelu očekujemo sjajne styling detalje i novu šasiju, ali i bolji komfor.

“Veliki korak za ovaj automobil će biti njegova vozna svojstva!”

Motori namjenjeni za europsko tržište dolaze u više varijanta. Stoga je očekivan 1.4 TFSI benzinski motor s 123 ks sustavom isključivanja cilindra, zatim 2.0 TDI i 3.0 TDI modelom. Ne smijemo zaboraviti i Plug-In Hibrid A4 e-tron koji će biti u stanju preći 50 km koristeći baterije, nakon toga nastupa 2.0 TDI s 187 ks. Novi motori će imati smanjenu buku i vibracije, bez negativnog utjecaja na potrošnju goriva koja iznosi 3.8 L /100 km i emisiju CO2 od 99g / km, što ih oslobađa poreza.

Audi A4 – DIZAJN UNUTRAŠNOSTI PO UZORU NA AUDI TT

Za sada nemamo informacija kakav će redizajn doživjeti unutrašnjost novog A4, međutim nagađamo da će biti po uzoru na TT. Središnji monitor osjetljiv na dodir i funkcijom raspoznavanja ljudskog glasa, dodatna kontrola na upravljaču, parking senzori, udobna i prostrana sjedala i Wi-Fi 4G router. Ploča s instrumentima izvedena je u kombinaciji s visoko-kvalitetnom plastikom i metalnim oblogama kako novi model učinili još ugodnijim. Naravno, bogatstvo unutrašnjosti ovisi o paketu dodatne opreme koje je kupcu stavljeno na raspolaganje. Mnogi izvori navode kako bi se dizajn unutrašnjosti treba ugledati na Audi TT. Uz svoj visoko-tehnološki izgled pruža dozu jednostavnosti i preglednosti.

Audi A4 Audi A4

Audi A4 – CIJENA I IZLAZAK

Koliko je Audi uložio truda u kamuflažu vanjskog dizajna, toliko se potrudio i oko skrivanja cijene. Za sada mali broj prikupljenih informacija novodi početnu cijenu oko 33.200,00 €. No to neće biti krajnja cijena koja će vjerojatno porasti do predstavljanja u Frankfurtu. Nadamo se kako će se količina informacija upotpuniti tokom narednih mjeseci.

Izvori: autoexpress.co.ukcaranddriver.comcarbuyer.co.uk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here