SHARE

Njemački automobilski portal Auto Motor und Sport objavio je informaciju kako su u BMW-u dali zeleno svjetlo za stvaranje još snažnije verzije modela M2 Coupe. Time su glasine oko budućeg BMW M2 CSL ili M2 GTS koje kruže već mjesecima, dobile na težini, a nadamo se da ćemo ubrzo dobiti i konačnu potvrdu proizvođača.

bmw m2 csl
…nadamo se da će preuzeti neke dodatke viđene na ovom konceptu

Novi BMW M2 CSL sve će podrediti trkaćem ugođaju

Iako 365 konjskih snaga možda ne zvuči puno u eri superautomobila čija se konjica kreće oko četveroznamenkastih brojeva, ovo je više nego dovoljno za ludu i zabavnu vožnju zavojitim cestama i uskim stazama koje savršeno odgovaraju naravi BMW M zvjerki. No, da bi se zadovoljilo i one zahtjevnije ljubitelje bavarskog brenda najavljeno je povećanje snage od 50 konja te bi novi BMW M2 CSL tako trebao ispucavati oko 420 konjskih snaga.

Ime CSL je prvi put korišteno u 1975. godini na BMW-u 3.0 CSL Coupe, koji je stvoren kako bio odao počast utrkama automobila Grupe 2. Od tada je bio korišten na laganijoj verziji fantastičnog BMW-a M3 E46, a ovo će biti prvi put da se značka se pojavljuje na BMW serija 2.

Novi BMW M2 CSL trebao bi biti trkaća i olakšana izvedba namijenjena kupcima koji vole vidjeti karbonska vlakna na svojem ljubimcu. Coupe s dvoje vrata biti će dostupan samo sa stražnjim pogonom, a nagađa se da će za prijenos snage zadužiti mjenjački sklop s dvostrukom spojkom. Iako se kod standardnog M2 može izabrati i šest-stupanjski ručni mjenjač, konstrukcija nove jurilice podredit će se ostvarivanju što boljih vremena na stazama implementacijom DCT tehnologije.

Nit vodilja novog stroja je BMW M4 GTS

Osim povećanja snage, BMW planira ukloniti materijal korišten za zvučnu izolaciju u M2, a na listi za otpis su i stražnja sjedala. Za daljnje uštede na težini, nekoliko karoserijskih panela umjesto aluminija temeljit će se na karbonskim vlaknima. BMW M2 CSL estetski bi trebao biti sličan izgledu M4 GTS. Dodaci kao što je veliko stražnje krilo, prednji splitter i dodatni otvori za zrak imat će zadatak pojačati dojam osnaženog M2.

novi bmw m2 csl

Ograničenu seriju ovog malenog Coupea možemo očekivati u prodaji iduće godine, a predstavljanje na Auto Showu u Frankfurtu, New Yorku ili Los Angelesu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here