SHARE

Dobre vijesti dolaze iz sjedišta BMW-a. Naime, 2016. godine na tržište nam dolazi novi BMW X2 coupe kao izravan konkurent Mercedesu GLA – klase SUV. Najavljeno je kako će novi X2 predstavljati spoj svih bitnih karakteristika pravog SUV-a u svojoj klasi.

BMW X2 coupe SUV – Što možemo očekivati?

U pravilu biti će sličan X1-ici s prednjim pogonom tzv. UKL1 platforma koji pronalazi široku primjenu u seriji 2 Active Tourer i Grand Tourer modelima. Kupcima ovog modela pružati će se izbor između prednjeg pogona ili xDrive pogona na sva četiri kotača.

Ako je suditi po najavama, raspon motora biti će sličan kao i kod X1. Pa tako će X2 imati 2.0 – litreni benzinski motor s 192 ks i nešto bogatiji raspon 2.0 – litreni dizelski motori s 150 ks, 188 ks i 231 ks. Za ekološko osvještenije kupce, X2 pružati će se i u Green-Tech izvedbi s 1.5 – litrenim tro-cilindričnim motorom ili 2.0 – litreni četvero-cilindričnim benzinskim motorom u kombinaciji s elektromotorom.

Glasine kruže kako će X2 izravan udarac zadati svojim dosadašnjim konkurentima poput Mercedesa-AMG GLA 45, Audia RS Q3, ali i Range Rovera Evoque SVR s modelom X2 hype koji će na raspolaganju imati 3.0 – litreni turbo benzinski V6 motor s 356 ks.

Detalji oko vanjskog izgleda dani na kapaljku

Prema fotografijama testnog modela vidljivo je kako će BMW X2 coupe pružati mnogo agresivniji i sportski izgled od svog prethodnika X1. Prednji dio izgleda šire i agresivnije zahvaljujući plosnatijem poklopcu motora i strmijem vjetrobranskom staklu. No kako se ne bi previše odudaralo od predhodnog modela X1, prednja rešetka motora zadržala je stari izgled, prednji farovi s dnevnim LED svjetlima i naprednim svjetlima za maglu smještenima u prednjem braniku.

BMW X2 coupe

Zapravo vjetrobransko staklo predstavlja samo uvod u izazovan stil kako bi se naglasila nešto niža izvedba krova X2. Stražnji dio odlikuje nešto kraći ovjes i L izgled stražnjih svjetala tipičan za BMW. Sve u svemu, izgled nove X2-ice je zaobljeniji i osjetno moderniji u odnosu na ostale modele iz X serije.

Planovi za budućnost?

BMW je odlučio više pažnje pridodati SUV kategoriji vozila, pa tako za narednih nekoliko godina najavljen je revolucionaran iskorak na području spomenute kategorije. Naime BMW planira lansirati novi X1 Sport Cross 2018. godine kao odgovor na Audi Q1 koji je najavljen sredinom 2016. godine. A u višoj kategoriji planiran je novi X7 sa sedam sjedala, sa šest ili osam cilindarskim motorima kao i s V12 motorom. Novi trup izrađen od karbona, laserski farovi kao zamjena dnevnog svjetla i mnogobrojni pametni sustavi samo su dio najave, no ostavimo neka iznenađenja i za kasnije.

Model BMW X2 coupe očekuje se na tržištu početkom 2017. godine uz za sada ne poznatu cijenu, a svega godinu dana kasnije očekuju se i preostala dva modela X1 i X7 kao izravni konkurenti Audiu i Mercedesu.

Izvor: autoexpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here