SHARE

Na popularnom Essen Motor Showu predstavljena je američka zvjerka obučena u boje njemačke policije. Za razliku od prošlogodišnje Corvette C7, ovaj put je riječ o Ford Mustangu sa zadatkom izložbenog vozila u svrhu kampanje “Tune it! Safe!” Inicijative za siguran tuning. Korišteni dijelovi dizajnirani su od strane Wolf Racinga i ponosno upakiran u boje njemačke policije. Zanimljivo osmišljenim preinakama svjetski najprodavaniji sportski coupe pretvoren je u policijski interceptor spreman hvatati i najbrže automobile na dijelovima Autobahna s ograničenjima.

ford mustang tune it safe


Dizajn je bitan i njemačkoj policiji

Pod nazivom “Wolf Wide 5.0”, policijski Mustang GT vozi na jedinstvene 20-inčnim kotačima obučenim u Hankook gume, a ima i ovjes podesiv po visini. Osim Polizei oznaka i plavog svjetla i sirene proizvođača Hella, stilska nadogradnja uključuje restilizirane prednje i stražnje branike, bočne stranice, stražnji difuzor, sportski ispuh, i masivno stražnje krilo. Za sigurnosni dio brine se Securlux folija na prozorima.

Promjene na motoru zaokružile su projekt policijskog Ford Mustanga

Osim estetike, Wolf Racing je modificirao 5.0-litreni V8 motor. Standardna snaga od 421 konja sada je povećana na 455 konjskih snaga, omogućavajući sprint do stotke za 4.3 sekunde. Najveća brzina je 267 km/h. Policijski Ford Mustang posjetit će i druge tuning događaje u idućih 12 mjeseci, s ciljem podizanja svijesti spomenute “Tune it! Safe!” kampanje.

ford mustang policija

Projekt je dio inicijative za sigurni tuning, koji je pod pokroviteljstvom njemačkog Federalnog ministarstva prometa, Udruženja automobilskih tunera (VDAT) i drugih organizacija i institucija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here