SHARE

Luksuzni brend Nissana posljednjih godina bilježi rast prodaje u cijelom svijetu. U Hrvatskoj smo svjedoci sve češće pojave SUV-ova Infinitija na cestama, a trend prodaje u Europi znatno je porastao u 2015. godini (za 45%).

infiniti q60 2017 cijena hr


Infiniti Q60 2017 – Japanski odgovor europskim luksuznim jurilicama

Japanski proizvođač nudi niz zanimljivih i oku ugodnih modela, a ovaj pulen japanske industrije treba pokazati kako su na polju luksuznih i uvijek atraktivnih coupe limuzina spremni nositi se s europskom konkurencijom. Kupcima željnima zabave osmijeh na lice izmamit će informacija da novi Infiniti Q60 standardno dolazi s pogonom na stražnje kotače, a opcionalno se može izabrati pogon na sve kotače. U obje izvedbe kupci na raspolaganju imaju sedamstupanjski automatski mjenjač. Kako bi doživljaj vožnje bio u skladu sa siluetom automobila, inženjeri japanske tvrtke ugradili su u Q60 Direct Adaptive Steering sustav najnovije generacije kojim se zbog širokog spektra prilagodbi vozaču omogućavaju puno bolje povratne informacije i osjećaj za upravljačem.

U luksuznom ogranku Nissana hvale se kako su ovoj 4.7 metara dugačkoj, 1.8 metara širokoj i 1.4 metra visokoj jurilici zahvaljujući posebno dizajniranim usisnicima i niskom težištu uspjeli smanjiti koeficijent otpora zraka na 0.28.

Osim toga, Infiniti Q60 2017 potrudio se približiti ovaj coupe kupcima na osobnoj razini. U tom duhu putem podesivog ovjesa omogućuju biranje između 6 modova vožnje: Snow, Eco, Standard, Sport, Sport+ i Personal. Upravo ovaj posljednji je najzanimljiviji jer uz doplatu Direct Adaptive Steering sustava nudi čak 336 mogućnosti podešavanja ovjesa ovog automobila. Interijer obiluje luksuzom u svakom pogledu, a za zvuk se brine vrhunski Bose sustav s 13 zvučnika raspoređenih u automobilu.

Infiniti Q60 2017 – Cijena niža od prethodnika

Za Infiniti Q60 Coupe 2017. cijena starta na 39.000 dolara, a pojavio se u salonima u rujnu ove godine. Zahvaljujući novom osnovnom četverocilindarskom motoru cijena coupea je znatno pala s oko 41.000 dolara početne cijene svog prethodnika.

Spomenuti osnovni model Q60 2.0t pokreće 2.0-litreni turbak s 208 konjskih snaga i 258 Nm okretnog momenta. Pogon na stražnje kotače je standardan, a pogon na sva četiri kotača je opcionalan za dodatnih 2000 dolara. Standardne značajke uključuju LED svjetla, 19-inčne kotače, osam inčni zaslon ugrađen u naslon sportskih sjedala, Bluetooth, i retrovizor monitor. Opremljeniji Premium model s osnovnim motorom počinje na nešto više od 42.000 dolara, a za 44.000 dolara dolazi s pogonom na sva četiri kotača.

Infiniti Q60 – Najsnažnije izvedbe zadovoljit će ukus vozača željnih brzine

Za ljubitelje pozamašne konjice u ponudi je Infiniti Q60 3.0t Premium s 3.0-litrenim twin-turbo V6 motorom i 300 konjskih snaga, a razvija 295 Nm okretnog momenta. S obzirom na stotinjak konja više cijena od 45.000 dolara za inačicu s pogonom na stražnje kotače i 47.000 za onu s pogonom na sve kotače ne čini se previsokom.

Stražnje pogonjena top izvedba Red Sport 400 počinje na 51.000 dolara, a s pogonom na sve kotače dostupna je za već navedenih 2000 dolara dodano. V6-ica nabire snagu brzo uz minimalnu turbo rupu, a to čini Red Sport 400 vraški brzim. Demonstracija snage redovito je popraćena reskim tonovima. S obzirom da je limuzinska izvedba, Infiniti Q50 Red Sport 400 postavila vrijeme od 4.5 sekundi za sprint do stotke, a kupe Q60 teži samo četiri kilograma više, s nestrpljenjem očekujemo rezultate ovog ljepotana te se nadamo što skorijem dolasku na našim cestama. Iako na ovim prostorima nije popularan kao njemački konkurenti, vjerujemo da će svatko tko kvalitetnim i luksuznim coupeom želi odskakati od uobičajenih brendova izabrati ovu jurilicu. Kako trenutačno nije dostupan u Hrvatskoj, najbliža destinacija za nabavku ove elegantne coupe limuzine je Austrija gdje starta na 47.000 eura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here