SHARE

Velika popularnost prethodnih generacija Opel Astre potaknula je proizvođača da po prvi puta predstavi novi model Astre na lokalnom tržištu prije svjetske premijere. Astra je najprodavaniji model na hrvatskom tržištu i u protekle 24 godine zadovoljila je gotovo 65 tisuća kupaca. Tako velika popularnost bila je ključni razlog za predstavljanje nove Astre hrvatskoj publici. Nova Opel Astra premijerno je predstavljena u zagrebačkom restoranu Balon na veliko oduševljenje domaćih novinara i ostalih gostiju.


Opel Astra 2015 ZagrebPeta generacija Astre izgleda vrlo uglađeno i nudi vrlo zanimljiva dizajnerska rješenja. Baza nove Astre je nova i lakša platforma koja djeluje na vozilo boljim voznim karakteristikama i ekonomičnijom potrošnjom. Razlike u veličini od prethodnog modela gotovo da i nema, no ako ćemo cijepidlačiti novi model je tek za koji milimetar niži i manji. Čini se kako i Astra prati trendove mršavljenja pa je tako novi model lakši od 100 do čak 200 kg od svoje prethodnice, dok iz Opela tvrde da su uspjeli povećati prostor u unutrašnjosti što smo i potvrdili na predstavljanju.

Opel Astra 2015 naprijed izaOpel Astra 2015. – Noviteti u ponudi motora i opreme

Udobnost i ponuda sustava ponovno su podignuti na još veći nivo pa će tako Astra ponuditi i sustave koje nismo navikli viđati u kompatknoj klasi, a jedno od njih su i LED Matrix prednja svijetla uz nadoplatu od 9500 kn. Noviteti su vidljivi u svakom dijelu automobila, stoga je tu i nova paleta motora. Dizelska ponuda motora temelji se na 1,6 litrenom CDTI motoru snage 95, 110 i 136 konja, dok benzince predstavljaju trocilindrični 1,0 litreni Turbo Ecotec snage 105 konja i potpuno aluminijski 1,4 litreni turbo benzinski motor snage 125 i 150 konja.

Opel Astra 2015 interijerCijena nove Opel Astre koštat će oko 122.000 kuna

Za sada je poznata cijena osnovnog benzinskog modela i ona iznosi 122.000 kuna do registracije, dok će ostale informacije biti predstavljene na salonu automobila u Frankfurtu 15. rujna ove godine. Još je važno napomenuti kako službena prodaje počinje u studenom ove godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here