SHARE

Mercedes je predstavio C63 AMG S koji nudi spoj superautomobila prilagođenog za cijelu obitelj, koliko god to čudno zvučalo. Kako BMW još nije ponudio M3 Estate model, pravi konkurent Mercedesu je Audi RS4. Novi Mercedes C63 AMG pruža maksimalnu iskoristivost prostora za putnike i prtljagu, maksimalan komfor, ali i snagu koja prati V8 motor i AMG brend.


Mercedes C63 AMG Estate – dizajn skriva performanse

Vanjski izgled C63 AMG-a ne odaje kako se doista radi o superautomobilu. Od prijašnjih modela razlikuje se suptilno dizajniranim preinakama. Najočitije promjene odnose se na dublji izgled prednjeg, stražnjeg i srednjeg branika, 19-inčni aluminijski naplatci i quad ispušni sustav.

Model C63 S pokreće novi 4.0 – litreni V8 turbo motor s 510 konja i 700 Nm okretnog momenta, što je dovoljno da brzinu od 0-100 km/h postigne za 4 sekunde. Potrošnja je svedena na minimum pa tako prosjek iznosi nešto malo iznad 8L/100 km te u kombiniranom ciklusu ispušta 192g/km CO2. Prilikom aktiviranja turbopunjača, C63 S pruža potpuni doživljaj kao njegov prethodnik s 6.2 – litrenim V8 motorom.

Mercedes C63 AMG Estate Interijer

Kao i kod eksterijera, interijer je tipičan za Mercedesovu C klasu AMG. Odlikuje se nešto nižom kabinom, trokrakim upravljačem, sportskim sjedalima te komandna ploča prilagođena lakšoj komunikaciji s vozačem. To i nije loša stvar, jer gladak dizajn i vrhunska obrada pomažu stvoriti osjećaj udobnosti prilikom grube i agresivne vožnje. Otvaranje prtljažnika otkriva 480-litarski prostor, koji se može produžiti preklapanjem sjedala u omjeru 40:20:40. Već standarna oprema uključuje satelitsku navigaciju, kožna trim sjedala i LED svjetla.

Međutim, kao i kod ostalih automobila Mercedes nudi Premium Pack opremu koja uključuje mnoštvo dodataka kao što su Burmester audio sustav, panoramski krov i sustav upravljanja automobilom putem ključa.

Mercedes C63 S AMG – sigurnost i dostupnost

Ukoliko obratimo pozornost na podatke, sve upućuje na to kako će i ove godine Mercedes biti visoko pozicioniran na ljestvici među ispitanicima. Tako je 2014. godine tvrtka Mercedes zauzela visoko 9. mjesto po sigurnosti i performansama koje su odredili sami vozači. Što se cijene tiče, ona još nije navedena, no nagađa se kako će osnovni model Mercedesa C63 S AMG iznositi 456.500 kn, dok će oni zahtjevniji kupci moći uzeti Premium Pack što će premašiti 500.000 kn. Točan datum prodaje navedenog modela još nije određen, ali očekujemo kako će početkom 2016. godine izaći konačna verzija namijenjena kupcima.

Izvor: autoexpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here