SHARE

Ovoga travnja francuski proizvođač automobila Peugeot predstavio je novi 308 GT na hrvatskom tržištu. Radi se o dobro nam poznatoj marki čija popularnost raste svake godine. Kako je najavljeno, dolazi nam u dvije osnovne varijante. Prva je 2.0 BlueHDi 180 S&S EAT 6 dizel verzija koja dolazi u automatic izvedbi ili sa 6-stupanjskim mjenjačem ovisno o željama kupaca, te u verziji benzinca 1.6 THP 205 S&S sa 6-stupanjskim mjenjačem.

PEUGEOT 308 GT – ŠTO MOŽEMO OČEKIVATI OD NOVE 308-ice?

Francuski proizvođač pobrinuo se zadovoljiti i najzahtjevnije kupce. Uz bogatu opremu i bolje performanse, s razlogom možemo reći kako je letvica dosta visoko postavljena. Uz dinamičan tempomat, vanjsku GT oznaku, te 18-inčnim aluminijskim naplacima, ističe se i proširenim pragovima, a na stražnjem dijelu krase ga dvije ukrasne ispušne cijevi i crni difuzor. Visina vozila smanjena je za 7 mm s prednje strane i 10 mm sa stražnje strane kako bi se naglasio sportski stav. Putem središnjeg prekidača moći ćete utjecati na stil vožnje. Tako pritiskom na paljenje uživati ćete u tihom i mirnom zvuku motora za vrijeme vožnje, dok pritiskom na Sport tipku, dobivate željenu agresivnost i bolje performanse za nešto bržu vožnju. Isto tako u Sport modu, brojčanici poprimaju „Redline“ karakteristike (crvena boja), zateže se upravljač i papučica gasa postaje osjetljivija.

Peugeot 308 GT Peugeot 308 GT

PEUGEOT 308 GT – INTERIJER?

Dio noviteta koje Peugueot uvodi u novu 308-icu odnosi se i na dizajn interijera. Na ploči sa instrumentima nalazi se 9.7 inčni display osjetljiv na dodir, kožni upravljač sa prepoznatljivom GT oznakom. Osim što je prostrana, nova 308-ica pruža komfor. Agresivnom izgledu pridodaju aluminijske papučice, vrata sa pragovima od nehrđajućeg čelika i antracit boja karoserije krova i trim dijelova. Presvlake, ploča sa instrumentima, ploče na vratima i ručica mjenjača poprimaju oblik dotičan GT-u.

Peugeot 308 GT Peugeot 308 GT

PEUGEOT 308 GT – KADA IZLAZI NA TRŽIŠTE I KOJA JE CIJENA?

Izlazak Peugeot 308-ice najavljen je u travnju ove godine. Tako će ljubitelji ovog francuskog proizvođača već ovog ljeta moći uživati u svim čarima nove 308-ice. Cijena je sasvim prihvatljiva s obzirom na sve što ovaj model pruža, te se kreće od 205.000,00 kn za slabiji model uz osnovnu opremu, pa sve do 229.000,00 kn za jači model. Dodatna oprema nije uračunata u cijenu. Napomenimo samo da 308-ica dolazi i u obliku karavana koji pruža još više užitka, ali i komfora.

Izvori: peugeot.hrautoexpresswaynesworldauto

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here