SHARE

Nedavno smo na ženevskom auto showu vidjeli predstavljanje Honde Civic Type R, nasnažnije verzije istoimenog modela, pa smo ostali potpuno zapanjeni kada je na njujorškom auto showu predstavljen koncept potpuno novog modela Civica koji očarava svojim sportskim izgledom. Deseta generacija popularne Honde, priprema se za 2016. godinu. Promijenjeni dizajn prikazan je na coupe modelu, a sportski duh vidljiv je na svakom centimetru novog koncepta.


HONDA CIVIC KONCEPT – SPORTAŠ U SVAKOM SMISLU

Prednja maska agresivno napada svojim opasnim pogledom. LED svijetla su sada već neizostavan dio svakog novog modela dok u kombinaciji sa sitnim također LED maglenkama izgledaju vrlo oštro i prijeteće te predstavljaju slovo H kao oznaku Honde. Prednja hauba je skraćena pa je maska sa znakom u sredini postavljena vertikalno, a ispod maglenki se nalaze zračni usisi. Zadnji kraj je kao i kod klasičnih coupe modela lagano spušten, a za bolju aerodinamiku brine se spojler smješten odmah iznad dizajnerski oblikovanih spojenih također LED svijetala. Sportskom izgledu zadnjeg kraja osim spojlera i ludih svijetala pridonose dva otvora zraka smještena odmah iza zadnjih kotača i veliki široki auspuh u sredini ispod znaka Honde. Novi Civic je sportaš u svakom smislu. Unutrašnjost ovog modela za sada je ostala nepoznanica, ali pretpostavljamo kako će biti zanosna kao i vanjski izgled.

Honda Civic Koncept 2016 naprijed Honda Civic Koncept 2016 iza

HONDA CIVIC KONCEPT – NAJBOLJA DO SADA

Za Europu je najavljen novi model u svim verzijama, odnosno kao hatchback, coupe i limuzina, a nadamo se da ćemo imati priliku uživati i u Type R modelu. Iako nije povrđeno, priča se i da će novi model biti pokretan turbo benzinskim motorima uz opciju šest stupanjskog ili novog CVT mjenjača. Iz Honde tvrde kako će novi model Civica biti “najdinamičniji, najprofinjeniji, najljepši i najbolje opremljen Civic koji smo ikada napravili. U svakom pogledu, ovo će biti najbolji Civic do sada.” Sve detalje oko izlaska novog Civica, dostupnosti kod nas kao i cijeni pratite na Hondi.

Honda Civic Koncept 2016 iz profila

Izvori: autoblog.com, automobiles.honda.com, autocar.co.uk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here