SHARE

Kako je od 2008. godine isti, Renault Megane je jedan od najstarijih modela u svojoj popularnoj klasi. Izgleda kako nećemo morati čekati još dugo, jer su uhvaćene fotografije prilikom testiranja zakamufliranog novog modela. Nakon gotovo pet godina, Renault je konačno odlučio promijeniti model Megane. Renaultov nadolazeći Megane hatchback dobiti će “sportskiji” dizajn u nadi da će time povratiti dio prodaja koje im su preuzeli Volkswagen, Ford, Peugeot i Opel. Novi model biti će direktan konkurent VW Golfu, Peugeotu 308, Fordu Focusu te Opel Astri.


Iako je vanjski izgled u potpunosti sakriven, oblik automobila ipak je prepoznatljiv i da se naslutiti da će novi Megane imati velike sličnosti sa novijim Renaultovim modelima, točnije Cliom, Capturom i Espaceom. Kako je Renault još od 1999. godine u partnerstvu sa Nissanom, nemožemo izbjeći činjenicu da je ovaj model sličan i Nissan Pulsaru.

Renault Megane 2016 Renault Megane 2016

RENAULT MEGANE 2016. – PRAVA SURADNJA NA DIJELU

Osim sličnog izgleda s Pulsarom, Renault Megane IV će dijeliti Common Modular Family (CMF) platformu napravljenu u suradnji s Nissanom koja omogućava korištenje kvalitetnijih materijala i iskorištenje na više vozila, a ujedno daje veći izbor kupcu. Pretpostavljamo kako će za pokretanje brinuti Renault – Nissanovi motori poput 1.2-litrenog TCe motora snage 130 konja i 205 Nm koji možemo naći u aktualnom Meganeu ili možda 1.6-litreni TCe snage 200 konja i 260 Nm kojeg nalazimo u Espaceu. Od dizela, dostupni će vjerojatno biti dCi 130 KS u kombinaciji sa 320 Nm i  dCi 160 KS s 380 Nm.

Renault Megane 2016 cijena

RENAULT MEGANE 2016. – POTPUNO NOVA UNUTRAŠNJOST?

Od novog Megana očekujemo moderniju i bogatiju unutrašnjost, pošto su velike kritike zahvatile aktualan model baš zbog toga. Poboljšani su materijali koji bi sada trebali biti puno kvalitetniji, dok će unutrašnjošću dominirati oštriji dizajn kokpita. Na središnjoj konzoli nalaziti će se multimedijalni sustav na dodir za kontrolu većine funkcija vozila, koji smo već vidjeli u novijim modelima Renaulta, iako ćemo sa više informacija raspolagati u narednim mjesecima.

RENAULT MEGANE 2016. – KADA ĆE BITI PREDSTAVLJANJE?

Novi Renault Megane trebao bi u prodaju ranije sljedeće godine, pa smatramo kako bi javno predstavljanje moglo biti na Frankfurt Motor Showu u rujnu ove godine. Cijena novog modela za sada je nepoznata, no ukoliko žele privući što kupaca, cijena će zasigurno biti jedan od ključnih faktora, te se nadamo da neće biti veća od sadašnjeg modela. Nekoliko mjeseci kasnije trebala bi izaći i najjača SPORT verzija Megana s deklariranom snagom od preko 300 KS.

Izvori: autoexpress.co.uk, autocar.co.uk, worldcarfans.com, autoevolution.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here