SHARE

Volkswagen je u Ženevi na auto sajmu  predstavio novi koncept Sport Coupe GTE, koji je zapravo najava novog Passata CC.  Pogon na sva četiri kotača, plug-in hibridni motor i promijenjeni dizajn jasni su pokazatelji kako Volkswagenovi ljudi imaju nove ideje i planove. Za odgovor da li se Volkswagen odriče starog poznatog imena Passat CC i kako će na to reagirati ljubitelji VW-a,  moramo još godinu-dvije pričekati. Međutim Volkswagen Sport Coupe GTE je ostavio brojne posjetitelje i stručnjake bez “teksta”. Nažalost nismo svi imali tu sreću da uživo vidimo novi koncept pa vam u nastavku članka donosimo fotografije i kratak opis. Mi smo se zaljubili u njega, nadamo se da ćete i vi.


Volkswagen Sport Coupe GTE – Elegantne osobine

Agresivni prednji kraj, masivna kromirana maska i led svijetla privlače najviše pažnje. Linije automobila su jasne i agresivne kako i priliči jednom „sportskom“ automobilu. Izgleda da su dizajneri na čelu s Klausom Bischoffom iscrpili ideje prilikom dizajniranja prednjeg kraja jer je nažalost zadnji kraj ostao „nedovršen“, odnosno ne prati osobnost ostatka automobila. Dužina automobila je 4870 milimetara, širina 1865 milimetara i visina 1407 milimetara, što znači da je veći od Passata CC.

 Volkswagen Sport Coupe GTE Volkswagen Sport Coupe GTE

Volkswagen Sport Coupe GTE – Unutrašnjost

Unutrašnjost je već standardno elegantna, ali svaki put iznenade s ponekom promjenom što ostavlja nevjerojatan dojam. Tako da umjesto komentiranja unutrašnjosti, pogledajte fotografije i prosudite sami . Posebno obratite pažnju na središnju konzolu i zadnje sjedište jer tu su se dogodile najveće promjene koje će vas sigurno oduševiti i primamiti.

Volkswagen Sport Coupe GTE Volkswagen Sport Coupe GTE

Volkswagen Sport Coupe GTE –  Hibridni sustav od 380 konjskih snaga i 700 Nm

Osim u izgledu, Volkswagen Sport Coupe GTE doživio je promjene i ispod haube. Novi hibridni sistem sačinjen od 3.0 V6 TSI motora koji razvija snagu od 299KS i 500Nm kojem u pomoć stižu dva elektromotora, jedan naprijed kod mjenjača snage 55 KS i drugi na stražnjem dijelu automobila snage 115KS. Upareni razvijaju snagu od 380KS i 700Nm (okretni moment još nije točno poznat) u kombinaciji sa šestostupanjskim DSG mjenjačem. Ubrzanje do 100km/h postiže za 5 sekundi uz maksimalnu brzinu limitiranu na 250km/h. U električnom načinu vožnje moguće je prijeći 50km, dok najveće iznenađenje je prosječna potrošnja jer za 100 kilometara potrebno je samo dvije litre. Osim štedljivosti pazi i na ekologiju, emisija CO2 je samo 46 g/km.

Volkswagen Sport Coupe GTE – Cijena i dostupnost?

Biti će zanimljivo pratiti razvijanje ostalih modela Volkswagena koji će se sigurno pratiti Sport Coupe GTE. Da li je to novi smjer samo Volkswagena ili cijele grupacije? Morat ćemo još pričekati na taj odgovor, ali sigurno nećemo ostati razočarani. Točan datum početka prodaje nije poznat, pretpostavlja se da bi trebalo biti 2016-2017 godine. Cijena također nije poznata, ali ako idemo u usporedbu sa sadašnjim Passatom CC koji košta oko 40.000 Eura, možemo očekivati samo više od toga.

Izvor: salon-auto.ch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here