SHARE

Kao najluksuzniji model Škode, Superb je uvijek nudio više prostora, profinjenosti i udobnosti od svojih konkurenata po cijeni pristupačnoj osobama prosječnih primanja, rekli bismo da je Mercedes S-klase za mase. Sada nam Škoda Superb 2015 donosi puno promjena i podiže ljestvicu u srednjoj klasi, što znači da može ponosno parirati svojoj „braći“ Audiju i VW Passatu. Inspiracija za vanjski izgled treće generacije ove češke limuzine došla je iz prošlogodišnjeg koncepta VisionC, no za serijski primjerak dizajneri si nisu dopustili toliko slobode i odlučili su se na malo konvencionalniji pristup. Ovo je posebice vidljivo kod stražnjeg kraja koji nije toliko atraktivan kao kod koncepta.


NOVA ŠKODA SUPERB 2015 – PRECIZNO I ZAHTJEVNO

Unatoč blažem dizajnu od koncepta, eksterijer oduševljava jasnim oblicima i elegatnim tijekom linija od kraja do početka automobila. Sada je i jasna krilatica  ”precizno, zahtjevno i koncizno kao nikad prije” koja se je koristila prilikom razvoja novog Superba.  Nažalost, unutrašnjosti nije posvećeno toliko vremena, jer u svojoj neorginalnosti dosta jako podsjeća na unutrašnjost kakvu možemo vidjeti u nekom od Audi ili VW modela.  Ipak, izgleda prilično elegatno i profinjeno, no nešto fali u svemu tome. Ovo je posebice vidljivo na središnjoj konzoli i upravljaču koji imaju prejednostavne linije, ali sigurni smo da postoji određeni broj kupaca koje ovakav pristup dizajnu privlači.

Škoda Superb 2015 unutrašnjost Škoda Superb 2015 hrvatska

ŠKODA SUPERB 2015 – VIŠE PROSTORA I BOLJI MOTORI

Nova Škoda Superb 2015 temelji se na produženoj verziji MQB arhitekture VW grupe, teži do 75 kilograma manje od svog prethodnika, ali je narasla u gotovo svim smjerovima. Sada je 28mm duža, 47mm šira i 6mm viša, s 80mm dužim međuosovinskim razmakom. Dok je stražnji prostor za noge je identičan prethodniku postoji više prostora za ruke (39mm više sprijeda, a straga 69mm) i više prostora za glavu (3mm sprijeda, 25mm straga) nego prije.

Škoda Superb 2015 cijena

Osnovni paket opreme ne donosi previše raskoši, dok u dodatnoj opremi možete svašta pronaći i kupiti: četiri različita multimedijska sustava, grijana sjedala, trozonski klima uređaj, panorama krov, audio sustav sa 12 zvučnika, adaptivni tempomat i brojne druge dodatne stvari koje mogu pomoći vozaču.

Za novu Škodu Superb 2015 u ponudi će biti sedam turbom punjenih motora, sve redom četiricilindarski motori uz koje će se moći birati između ručnog i DSG mjenjača. Osim toga, kupci će na izbor imati pogon sprijeda ili na sva četiri kotača. Izbor benzinskih motora počinje od 1.4 TSI-ja sa 123 konjske snage do 276 konja jakog dvolitrenog turbaka, dostupnim samo s pogonom na sva četiri kotača i DSG mjenjačem. Dizelaši startaju na 118 konja u 1.6 TDI motoru, do najsnažnijeg 187 konja jakog 2.0 TDI. Iz tvrtke su rekli kako rade na razvoju 1.6 TDI Greenline motora s emisijom 95 g/CO2 koji se neće naći u proizvodnji do sredine 2016. godine, a po prvi puta je najavljen i 1.4 litreni plug in hibridni model.

ŠKODA SUPERB 2015 – NOVA LIMUZINA ZA ISTU CIJENU

Predviđamo da će hit izvedba ove limuzine biti umjereni dvolitreni dizelaš s 148 konja s potrošnjom oko pet litara na sto kilometara i emisijom ispušnih plinova od 118 grama. Nova Škoda Superb 2015 na tržište dolazi u ljetu ove godine, a očekuje se početna cijena od 26,000 eura, i kao takva ne bi trebala biti odskakati od prošlih modela.

Izvor: autoklub.jutarnji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here