SHARE

Kako nam se bliži ženevska premijera, tako  raste i broj novih automobila koje ćemo ubrzo moći naći na tržištu. Jedan od njih je i Volkswagen Sharan 2015, monovolumen kojemu su interijer i motor značajnije promijenjeni, dok je izvana ostao vrlo sličan prethodniku.


VW Sharan 2015 najviše noviteta donosi u polju motora

Novi VW Sharan 2015 u svojoj nadolazećoj ediciji zadovoljavat će Euro 6 norme, u dizel i benzinskoj izvedbi, što bi u konačnici trebalo osigurati 15% veću ekonomičnost. Sve izvedbe u nastavku dolaze sa šest stupanjskim ručnim mjenjačem, a u ponudi je također i šest stupanjski DSG mjenjač za sve izvedbe motora osim 1.6 TDI varijante.

  • Benzinski motori dolaze u izvedbama 1.4 TSI / 110 kW-150KS te 2.0 TSI / 162kW-220KS.
  • Dizelski motori dolaze u izvedbama 1.6 TDI / 85kW-115KS i dvojac 2.0 TDI / 110kW-150KS i 135kW-184KS.

VW Sharan 2015 posjeduje tri varijante osnovnog interijera

Interijer će biti dostupan u tri varijante, gdje jednu od najvećih promjena donosi ekran veličine 5 ili 6,5 inča. U standardnu opremu ulazi automatski sustav za kočenje poslije sudara, automatsko kočenje u gradu, prilagodljivi tempomat, pomoć prilikom parkiranja treće generacije, sustav nadzora mrtvog kuta te sustav zadržavanja vozila u voznoj traci.

VW Sharan 2015 CIJENA VW Sharan 2015 hrvatska

VW Sharan 2015 – eksterijer slijedi izgled postojeće game

Kada gledamo vanjštinu ovog obiteljskog monovolumena vidljivo je da su momci iz Volkswagena minimalno mijenjali dizajn u odnosu na prethodnika, te se orijentirali prema najnovijim modelima svojih automobila. Oštre linije prednjeg dijela gube se u dimenzijama nove volkswagenove perjanice i dojma smo da eksterijer mogao biti malo inovaivnije osmišljen, a ne vođen pukim preslikavanjem već viđenog. No, moramo priznati da je Volkswagen oduvijek igrao na kartu sigurnog i prokušanog recepta tako da ovaj pomalo sterilan dizajn ne iznenađuje.

S obzirom da raznovrsni i povoljni SUV-ovi preuzimaju sve veći dio tržišnog kolača u kojem ovaj monovolumen ima svoje poklonike, novi VW Sharan 2015 morat će dodatno oduševiti kvalitetama na području udobnosti, ekonomičnosti i prostranosti. Napredak u kvaliteti materijala, ekonomičniji motori i osvježen dizajn vidljiv su iskorak, no, mislimo da će presudni faktor u kupnji ovog etabliranog Nijemca ipak biti njegova buduća cijena.

VW Sharan 2015 – Cijena igra veliku ulogu

S obzirom na poboljšanje osnovne opreme, možemo očekivati i nešto veću cijenu, no tu informaciju ćemo još pričekati neko vrijeme. Dolazak novog VW Sharana na europsko tržište najavljen je za ovo ljeto, a za sve daljnje informacije posjetite vašeg obližnjeg Volkswagen zastupnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here