SHARE

Honda ne radi često kabriolete (modele s mogućnošću spuštanja krova), ali kada se odluče na taj korak, najčešće to budu manji automobili. Hondini dosadašnji kabrioleti poput modela S2000, Del Sol ili popularne Beat, potvrđuju tu tezu. Prvi puta predstavljena kao koncept na Tokyo Motor Showu 2013. godine, Honda S660 uskoro će biti dostupna u prodaji, ali za sada samo u Japanu.


Dizajn ovog modela, neobičnog je oblika jer je sve u istoj liniji, a zadnji dio je malo povišen. Sprijeda su vodoravno položena LED svijetla te kratka prednja hauba kako bi automobil bio što manji pošto je motor smješten iza sjedala putnika. Na stražnjem dijelu iznad poklopca motora su dvije pravokutne kutije koje se povisuju od zadnjeg dijela prema sjedalu vozača, a sličan dizajn smo navikli viđati na nekim modelima Ferrarija. Za signalizaciju vozačima straga pobrinuti će se vodoravno polegnuta LED svijetla između kojih se nalazi Hondin znak, a ispod njega na sredini automobila je mali ovalni auspuh. Preklopivi krov je napravljen od platna i ima mogućnost djelomičnog skidanja.

Honda S660 Honda S660

HONDA S660 – JEDNOSTAVNA UNUTRAŠNJOST

Unutrašnjost je dosta jednostavna, bez puno prostora i podjeljena u dva tona pa tako vozač i suvozač imaju sjedala različite boje. Volan je smješten s desne strane kao što je i pravilo u Japanu, a neobična instrument ploča ima krug u kojem je digitalni mjerač brzine, dok se oko njega u zaobljenom dijelu nalazi brojač okretaja. Visina od zemlje do automobila je mala pa je položaj sjedanja kao u sportskom automobilu, vrlo blizu ceste.

Honda S660 interijer

HONDA S660 –   MALI MOTOR ZA PUNO ZABAVE

Honda S660 je pokretan rednim trocilindričnim turbopunjenim 660 kubičnim motorom koji je smješten blizu sredine automobila kako bi raspodjela težine bila podjednaka. Specifikacije ovog modela još nisu poznate, ali jasno je da preformansama neće biti konkuretan Civicu Type R ili novoj Hondi NSX. U prodaji će biti i posebna verzija S660 Concept Edition koja će imati boje slične kao i konceptna verzija predstavljena 2013. – te godine. Honda planira proizvoditi po 800 automobila mjesečno, a specijalna verzija biti će ograničena na svega 660 komada. Iako je za sada automobil predviđen samo za japansko tržište, nadamo se kako će se ubrzo naći u prodaji i u ostalim dijelovima svijeta. Honda je za najosnovniji model objavila cijenu od 1,980,000 yen što kod nas iznosi 116,151.22 kn. Po svim poznatim informacijama kao i izgledu možemo zaključiti da će S660 biti vrlo zabavan i popularan model.

Honda S660 Žuta

Izvor: autoblog.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here