SHARE

Ako ste obožavatelj Honde (kao primjerice naša redakcija), superautomobil NSX ima posebno mjesto u vašem oktanskom srcu. S obzirom da je trebala opravdati ponosno stečenu titulu “ubojice Ferrarija”prethodnika, nova Honda NSX dočekana je s puno skepticizma. U prvi mah najviše zamjerki išlo je na račun težine koja je posljedično veća zbog električnog dijela pogonskog sklopa, no tu je kritikama kraj, te je japanska novajlija prozvana “mini Porscheom 918 Spyder”. Svakako pohvalna usporedba imajući na umu da je stroj iz Zuffenhausena dio “svetog trojstva” koje čini s LaFerarrijem i McLarenom P1. Najsnažnija Honda trenutno je hibridni trkač sa svom silom moderne tehnologije, a ispucava 573 hibridna konja koja dobiva iz 3.5-litrene V6 jedinice i tri elektromotora. Iako do sada nismo vidjeli neke iznimno opsežne prerade japanskog superautomobila, eksterne promjene se polako zahuktavaju. Nakon NSX-a “obučenog” u popularni Liberty Walk bodykit, vidjeli smo neke zanimljive kombinacije boja karoserije i felgi. Jedna od takvih izvedbi upravo nam je zapela za oko, a više o njoj reći ćemo u nastavku.

NSX 2017 tuning


Posebni kotači glavni su detalj transformacije Honde NSX

Za ovaj tuning Honde NSX odabrana je potpuno crna verzija začinjena s Forgiato Tecnica 2.5-R kotačima posebnog dizajna i boja. Kombinirajući crnu boju s crvenim detaljima stvorena je potpuno drugačija vizija hibridnog stroja. Zlokobni izgled jurilice u ovom izdanju neodoljivo podsjeća na kultnu KITT seriju koju smo u djetinjstvu s velikim zanimanjem pratili na kabelskoj televiziji i njemačkim programima.

Gledate li pažljivo primijetit ćete da se iza krakova nalazi crveni kružni element dizajna koji se uklapa u crvene kočione čeljusti i daje dojam automobila kao da ima masivne crvene diskove. Ista crno-crvena tema može se naći na stražnjoj strani automobila, gdje su crvena stop svijetla kao i ona reflektirajuća integrirana u agresivni stražnji dio NSX-a. Ovaj set kotača može se naručiti u više konfiguracija boja, kao i veličina u rasponu od 20 do 22 cola. Svi 2.5-R kotači imaju ovu upadljivu izvedbu s kružnim elementom iza krakova, bez obzira na boju. Ako ste željni nabavke baš ovakvih felgi, na webu Forgiato Wheelsa potražite navedeni model u “satin black” boji, dok unutrašnji dio krasi “striking matte red”.

novi NSX 2017 tuning

Informacije o eventualnim ostalim promjenama japanskog “KITT automobila” nismo dobili, pa pretpostavljamo da je sve ostalo na estetskim doradama. Vjerujemo da bi ovaj sjajno odmjeren tuning novog NSX-a zainteresirao i Davida Hasselhoffa, inače vlasnika legendarnog automobila u seriji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here