SHARE

U Hondi se zaista trude novi NSX 2017 predstaviti na najbolji mogući način. Nakon što su u veljači na Super Bowlu oduševili javnost posebnom reklamom, a ubrzo nakon toga i prvi proizvodni primjerak prodali za čak 1.2 milijuna dolara, američki ogranak Honde, Acura spremila je novo iznenađenje za štovatelje ovog japanskog superautomobila. Svi auto entuzijasti koji već više od 10 godina iščekuju novu Hondu NSX sada napokon imaju mogućnost ostvariti svoje snove i kreirati vlastiti primjerak samo po svojoj želji.


Konfigurator Honde NSX 2017 budi maštu svakome

Kao što je to Ford napravio sa svojim Mustangom, Acura je 25-og veljače u funkciju stavila online konfigurator za novi NSX. Sada putem konfiguratora Honde NSX 2017, za vaš omiljeni superautomobil možete izabrati boju, felge, dizajn unutrašnjosti i velik broj dodatnih dijelova. Iz Acure kažu kako je cilj lansiranja konfiguratora približavanje detaljnih mogućnosti nove jurilice prvim kupcima. S obzirom na reputaciju prošle generacije i pozornost koju je privukla svaka vijest o dolasku NSX-a 2017, vjerujemo da će budući kupci jednako kao i obožavatelji biti oduševljeni ovom mogućnošću da slože vlastiti superautomobil iz snova.

Cijena nove Honde NSX 2017 kreće od osnovnih 156.000 dolara, ali s dodatnom opremom vrlo lako se penje i preko 200.000 dolara. Kako bi to provjerili, naravno da smo se zaigrali s ovim vrlo detaljnim konfiguratorom, i bez imalo muke stavili se u poziciju budućeg sretnog vlasnika. S ciljem da joj podarimo još agresivniji izgled, te ju ponegdje i olakšamo, maksimalno smo iskoristili sve moguće karbonske detalje, dok smo se u unutrašnjosti odlučili za finu kombinaciju kože i alcantare. Oduševio nas je izgled karbonsko-keramičkih kočnica koje opravdano koštaju nemalih 10.600 dolara. No, kada smo dobili mogućnost bar na tren živjeti u Hondinom Power of Dreams svijetu, za ovakvu bijelu ljepoticu bez razmišljanja iskeširat ćemo 202.989 dolara, kolika je konačna cijena našeg personaliziranog NSX-a.

Dugo čekanje rezultiralo je vrhuncem tehnologije u novoj Hondi NSX 2017

Da podsjetimo, novu Hondu NSX 2017 pokreće 573 hibridnih konja, a visoko sofisticirani benzinsko-električni pogonski sustav sastoji se od 3.5-litrenog twin-turbo V šestaka i tri električna motora. Dva elektromotora zadužena su za pogon prednjih kotača, dok je treći vezan uz spomenuti V6 i ima zadaću njegovog dodatnog osnaživanja.

Prema Hondi, novi NSX 2017 je sposoban za postizanje najveće brzine od 307 kilometara na sat, a iako mnogi japanskim inženjerima spočitavaju veliku težinu ove jurilice, ona sprint do stotke ostvaruje za samo 3 sekunde. Konfigurator Honde NSX 2017 možete pronaći na linku. Kako izgleda i koliko love planirate “potrošiti” na vašu personaliziranu japansku jurilicu javite nam u komentarima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here