SHARE

Duže vrijeme se nagađa kako će krajem 2015. godine BMW započeti sa serijskom proizvodnjom novog Coupe modela. Unatoč već bogatoj M seriji, novi M2 najavljuje revolucionarne promjene. Nagađa se kako će novi BMW M2 imati 370 konja što je čak 50 više od dosad najsnažnije M235i serije.

BMW M2 Coupe – ŠTO MOŽEMO OČEKIVATI?

Nova M2 Coupe serija nastavlja gdje je stala 1 serija M Coupe pružajući manju cijenu od alternativne BMW M4 verzije. Sadržavati će spoj trkaćeg, sportskog i cestovnog modela uz nezaobilaznu M oznaku na poklopcu motora. Ovu jurilicu pokretati će twin-turbo S55, 3.0-litreni V6 motor koji razvija snagu oko 370 ks. Kao takav, M2-a specifična snaga trebala bi premašiti i dobro nam poznati V8 prethodnog M3 modela, ali i novi M4 Coupe. Izbor mjenjača svodi se na šest brzinski manualac ili automatik sa sedam brzina prijenosa uz dvije spojke.

BMW M2 Coupe BMW M2 Coupe

BMW M2 Coupe – PROMJENE NA EKSTERIJERU I INTERIJERU?

Za sada nisu poznate promjene na vanjskom izgledu, no ako je suditi po fotografijama koje su procurile u javnost, nagađa se kako će novi M2 imati šire kotače i gume. Boja vanjskog dijela karoserije oslikana je motivom „flimmie“ baklje kako bi osigurali element iznenađenja za sve koji nestrpljivo iščekuju predstavljanje, a sportskom izgledu doprinose i novi izgled prednjeg branika koji sadrži aero elemente tipične za M seriju. Osim uštede na težini, pružati će veću stabilnost i bolje prijanjanje kotača. Uz nadograđen sportski ovjes, tu je još i M Division sustav protiv proklizavanja i kontrola stabilnosti. Ploča sa instrumentima u unutrašnjosti biti će napravljena od super-čvrstog karbona kako bi se dodatno smanjila težina.

BMW M2 Coupe – KADA GA MOŽEMO OČEKIVATI I KOLIKA JE CIJENA?

Vjerujemo kako će se predstavljanje novog M2 Coupe modela ostvariti krajem ove godine na jednom od auto-moto showa. Budući da u se u listopadu održava Frankfurt Moto Show, nagađamo kako će novi coupe tada biti predstavljen javnosti. Ako je suditi po prvim informacijama, cijena BMW-a M2 kretat će se između 45.000 i 55.000 eura. Vjerujemo da će za sve ljubitelje BMW-a, novi M2 Coupe vratiti će vjeru u plavo-bijeli kružić.

Izvor: autoexpress, motorauthority, caranddriver

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here