SHARE

Frankfurtski Motor Show donio nam je debi potpuno električnog mališana naziva Honda Urban EV Concept. Time dobivamo uvid u buduću tehnologiju i dizajn modela japanskog proizvođača.

Ovaj konceptni primjerak izgledom prati trendove i nudi dodatnu vrijednost za potencijalne vlasnike, a da cijela priča bude još bolja, Honda potvrđuje kako se ne radi samo o tehnološkom “pokazivanju mišića” ovim projektom. Električni automobil kojeg su nam predstavili trebao bi krenuti u proizvodnju 2019. godine.

Honda Urban EV cijena


Očekuje se da Honda Urban EV ima autonomiju prilagođenu kraćim relacijama

Otkrio je to predsjednik tvrtke Takahiro Hachigo i rekao: “Ovo nije neka vizija daleke budućnosti; proizvodna verzija ovog automobila bit će ovdje u Europi 2019. godine.”

Honda nije otkrila podatke o jačini baterija, snazi ​​i performansama za EV koncept, a također nema govora o detaljima kao što je autonomija i vrijeme potrebno za punjenje. Uzevši u obzir primarno okruženje gdje će se koristiti, očekujemo nešto manji doseg od oko 320 kilometara, uparen s najnovijom tehnologijom brzog punjenja.

Retro dizajn Honda Urban EV Concepta podsjeća na originalni Civic iz sedamdesetih, s okruglim farovima, tankim A-stupovima te kratkim prednjim i stražnjim prevjesima. Unutrašnjost s minimalističkim dizajnom i velikim centralnim ekranom uvelike odskače od trenutne filozofije.

Osim prezentiranja novog modela, razni detalji upućuju na buduću filozofiju Hondinog dizajnerskog izričaja. Primjerice, pozadinski plavi logotip je značajka koja će se pojaviti na svakom od predstojećih EV-a japanske tvrtke. Interaktivni zaslon između prednjih svjetala ima mogućnost prikaza različitih poruka, uključujući pozdrave i savjete za druge sudionike u prometu, kao i ažuriranja statusa punjenja.

Prezentirajući najnoviju tehnologiju i smjer Honde, kompaktni električni automobil Urban EV Concept je 100 mm kraći od postojećeg Jazz modela, a krasi ga jednostavan i minimalistički raspored prostora za putnike. Kamere i digitalni zasloni zamjenjuju konvencionalna ogledala na vratima, pri čemu prirodne tkanine i drvo pokrivaju površine. Mjesta ima za četiri putnika, sa stražnjim vratima koja nude jednostavan pristup zadnjoj klupi. Sigurnosni pojasevi su pričvršćeni na sredini, kako bi se spriječilo da se putnici zapetljaju prilikom izlaska iz automobila.

Honda Urban EV na tržište će doći s nizom značajki koje omogućuju višestruku upotrebljivost

Urban EV također prikazuje viziju tvrtke za buduće povezivanje. Hondin Automated Network Assistant će učiti iz ponašanja vozača i primjenjivati preporuke na osnovu prijašnjih odluka. Honda Power Manager može pohraniti energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora, s mogućnošću naknadnog napajanja doma vlasnika ili prodaje električne energije distributerima.

Honda Urban EV 2019 cijena

Maleni gradski “strujić” definitivno je jedna od zvijezda frankfurtskog auto showa, a veliki broj komentara izazvao je svojim retro dizajnom. Velika većina smatra kako je izgled “ukraden” od Golfa “jedinice” koji je bio ikona na našim prostorima 80-ih godina, no mnogi zaboravljaju kako je prvi Civic proizveden prije njemačkog konkurenta i upravo se iz njega crpi inspiracija za novi Honda Urban EV automobil. Najavom relativno brzog pojavljivanja u salonima diljem svijeta pokazuje koliko je japanski proizvođač ozbiljno zagrizao u električnu budućnost, a gradski mališan trebao bi biti prvi i uspješan korak u tom naumu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here