SHARE

Nadolazeći auto show u Ženevi donosi puno noviteta, a jedan je i povratak već dobro poznatog SUV-a; Hyundai Tucson 2015. Naime, prošla generacija SUV-ova s oznakom IX35 odlazi u povijest. Hyundai posebno naglašava kvalitetu novog Tucsona, pružajući petogodišnju garanciju kupcima, bez obzira na broj prijeđenih kilometara. Garancija će vrijediti za većinu europskih zemalja u kojima će se Tucson moći kupiti. Tucson će se u potpunosti proizvoditi u Hyundajevoj tvornici u Češkoj.


NOVI HYUNDAI TUCSON 2015 – VIŠA KATEGORIJA 

Sudeći prema prvim fotografijama moramo priznati da poznati korejski SUV izgleda vrlo moderno i atraktivno.  Dizajn je toliko dobro osmišljen da ga stavlja u korak s luksuznijim SUV-ovima. Povećanje međuosovinskog razmaka omogućilo je prostranost kabine čime se i komfort podigao na veću razinu.

Gledajući njegov vanjski izgled, može se zaključiti da je novi Tucson 2015 poprimio dizajnerske crte starijeg brata, modela Santa Fe. Zaobljena karoserija u velikoj mjeri odlikuje dizajn novog Tucsona, dok se naprijed ističe prednja rešetka koja mu daje agresivni stav. Upravo tim stilom odmiče se od glavnih konkurenata – Forda Kuge i Nissana Qashqaija.

Unutrašnjost ovog SUV-a svakako je kvalitetnija od njegovog prethodnika, te se među novitetima našao moderniji upravljač i ekran osjetljiv na dodir. Osim toga, Hyundai Tucson 2015 sada nudi opširniju opremu te se kupcima na izbor pružaju opcije poput grijanja i hlađenja sjedala, sustava za prepoznavanje znakova kao i mnogo drugih pomoćnih sustava. Iznutra se čini prostranijim u odnosu na stariju izvedbu. Horizontalni raspored kontrolne ploče daje osjećaj prostora, dok su tipke raspoređene logično i pregledno te tako omogućuju jednostavno korištenje. Međutim, unatoč dobrom izgledu i ergonomiji, neke od plastika koje se upotrebljavaju u središnjoj konzoli čine se jeftinima pa umanjuju premium sliku novog Tuscona.

Hyundai Tucson 2015 cijena

HYUNDAI TUCSON 2015 – SNAGA ISPOD HAUBE

Motor je vjerojatno jedna od rijetkih komponenti preuzetih iz starog ix35, a za novi Tucson 2015 je prilagođen strogim propisima emisija Euro 6 norme. Hyundai će ponuditi pristojnu paletu motora, a neki od sljedećih motora mogli bi se naći u Tucsonu. Izbor se sastoji od dva benzinska motora sa direktnim ubrizgavanje – 1.6 litreni GDI 135KS te turbo verzija 1.6 TGDI sa 176KS dok će ponudu dizelskih motora predstavljati 1,7 litreni snage 115 konja, 2.0 – litreni 136 KS te snažniji sa 184 KS. Svi modeli najavljeni su u kombinaciji sa šesterostupanjskim mjenjačem, dok kod benzinske turbo verzije postoji i opcija sedmerostupanjskog mjenjača sa dvostrukom spojkom. Sve u svemu, najava Tucsona pokazuje da se ovaj korejski proizvođač ne šali i ozbiljno cilja veliki uspjeh novog modela. Novi Hyundai Tucson 2015 bi se u salonima diljem Europe mogao naći u drugoj polovici ove godine, a tada bismo trebali saznati i cijenu.

Izvor: autoklub.jutarnji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here