SHARE

Svakog dana prozvođači automobila pokušavaju doprinijeti sigurnosti u prometu i olakšati vožnju uz pomoć novih sustava. Volvo već neko vrijeme razvija sustav koji će sam upravljati automobilom, što znači da će računalo preuzeti kontrolu umjesto vas, a o čemu se točno radi pogledajte u nastavku.


DRIVEME – SIGURNOSNI SUSTAV KOJI VAS SAM VOZI

Kako je Volvo uvijek bio inovativan i među prvima razvio i predstavio većinu današnjih sigurnosnih sustava, tako je i s ovim projektom nadmašio konkurenciju. Novi DriveMe sustav opremljen je raznoraznim uređajima kako bi vožnja vođena od strane računala bila što sigurnija, a reakcija na nepredvidive situacije što bolja, dok se kod više slučajeva smatra da bi nadmašila i reakciju profesionalnog vozača. Sustav se sastoji od laserskih skenera, para dugodometnih lasera, četiri obična radara i dvanaest ultrazvučnih senzora koji bi u sustav unosili informacije o prostoru oko automobila sa svih strana.

DRIVEME SIGURNOSNI SUSTAV

DRIVEME – 1000 AUTOMOBILA SPREMNO ZA TESTIRANJE

Iz Volva navode da su sustav DriveMe usavršili toliko da će na testiranje ići 1000 automobila u ruke dobrovoljaca kako bi se dobile najbolje informacije od prosječnih korisnika. Kako bi sustav uopće mogao voziti po cestama, pobrinut će se 3D digitalna karta visoke rezolucije koja će se u realnom vremenu izmjenjivati ne bi li se automobil što bolje mogao pripremiti na nadolazeće promjene na cesti. Također, sustav ima i kamere koje će prepoznavati znakove na cesti i prilagoditi vožnju upozorenjima. Sve nabrojano je samo dio onoga što će ovaj sustav predstaviti od noviteta, a za više informacije, pogledajte video:

Izvor: autoportal.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here