SHARE

Za nadolazeći auto show u New Yorku, Mercedes je pripremio redizajn starog modela pod novim imenom. M klasu, kod nas poznatu kao i ML, Mercedes je preimenovao u GLE kako bi bio u skladu s novim načinom označavanja kojeg odnedavno primjenjuju. Nova politika označavanja svim SUV – ovima dodijeliti će dva ista slova G i L, dok će treće slovo označavati određeni segment vozila.


Novi GLE dobio je osvježeni prednji i stražnji kraj te sada izgleda još modernije i puno privlačnije. Za dominaciju sprijeda brinu se upečatljiva led svijetla i kromirana rešetka s velikim Mercedesovim znakom. Poklopac motora nije posve ravan nego ima nekoliko izbočina i time pridodaje agresivnosti kojom ovaj model zrači. Zadnji kraj je tradicionalnije dizajniran što unosi dozu balansa i ukazuje da se ipak radi o velikom obiteljskom automobilu.  Sveukupni vanjski dojam je odličan i čini se da bi GLE vrlo lako mogao uzeti krunu u klasi.

Mercedes GLE 2015 AMG Mercedes GLE 2015 AMG

Unutrašnjost ovog SUV-a je stvarno luksuzna i prepuna raznoraznih gadgeta. Ono što bismo spomenuli je zavidan broj komandi na volanu kojima možete kontrolirati većinu funkcija. Između dva okrugla sata na intrument ploči nalazi se LCD ekran koji vozaču prenosi informacije. Za sve ostale funkcije i informacije tu je 8 inčni ekran na dodir smješten na središnjoj konzoli.

Mercedes GLE 2015 instrument ploča Mercedes Benz GLE 2015 interijer

Kako bi se vozač lakše snašao prilikom upravljanja svim sustavima koje automobila posjeduje, na sredini između prednja dva sjedala nalazi se dodirna ploča s gumbima za upravljanje te kotačić pomoću kojeg se mijenja ovjes automobila ukoliko ste odabrali Airmatic kontrolu ovjesa kao dodatnu opciju. Interijer će biti dostupan u raznim bojama koje uvelike povećavaju eleganciju.

Mercedes GLE 2015 unutrašnjost

MERCEDES BENZ GLE – PRVI SUV HIBRID

Najvažnije bi bilo spomenuti činjenicu da je ovo prvi Mercedesov SUV hibrid ikada. Tako će plug – in hibrid oznake GLE 500e 4MATIC pokretan 3,0 litrenim V6 twin – turbo motorom snage 333 konja u kombinaciji s elektromotorom snage 85 kilovata trošiti manje od najslabijeg i najštedljivijeg dizelskog modela GLE 250d kojeg pokreće četverocilindrični turbodizelski motor. Hibridni model raspolaže ukupnom snagom od čak 442 konja i razvija 650 NM okretnog momenta, a električni motor bi trebao osigurati vožnju do 30 km sa maksimalnom brzinom do 130 km/h.

Mercedes Benz GLE 2015

MERCEDES BENZ GLE – NOVI MOTORI I MJENJAČ

Kod svih motora koji su uz GLE ponuđeni, prosječna potrošnja i emisija CO2 smanjena je za 17 posto. Od ostalih motora koji su dostupni uz ovaj model važno je spomenuti 250d model koji će biti opremljen 2,0 litarskim turbodizelskim motorom snage 204 konja, te 3,0 litreni V6 također turbodizel snage 258 konja u modelu 350d 4Matic. Najsnažniji model je GLE 63 S AMG 4MATIC koji ima čak 577 konjskih snaga i  do 100 km/h dolazi za samo 4,2 sekunde dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h. Važno je spomenuti kako će svi modeli biti opremljeni novim automatskim mjenjačem sa devet brzina, dok će hibridna verzija koristiti stariji 7G – Tronic automatski mjenjač sa sedam brzina u kombinaciji sa 4MATIC pogonom na sve kotače. Cijene novog GLE -a će biti poznata tijekom ili nakon auto showa u New Yorku, a sve ostale informacije možete pratiti na Mercedes Benz.

Izvori: Topspeed Telegraf, Slobodna Dalmacija, Consumer Reports

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here