SHARE

Početkom ožujka na sajmu automobila u Genevi, SEAT je predstavio novi budući dizajn SUV-a srednje veličine. Dakako radi se o modelu 20v20.


SEAT CONCEPT 20V20 – PROIZVODNJA SE SVODI NA TRI MODELA

Prisjetimo se kako je vodeći čovjek SEAT-a, Jurgen Stackmann, izjavio kako se proizvodnja svodi na tri osnovna dijela. Jedan od tih dijelova odnosi se na obiteljski SUV za koji bi trebali izraditi nekoliko modela. Veliku konkurenciju nadolazećem SEAT-u predstavljaju najpoznatiji obiteljski SUV modeli poput Nissan Juke i popularniji Nissan Qashqai koji najavljuju velike redizajn u 2016. godini.

SEAT 20V20SEAT 20V20

Volkswagen grupa pridodaje pozornost SEAT-u kako bi se učvrstili na tržištu. Taj potez osmišljen je kako bi omogućio odvajanje španjolskog brenda od Češke Škode u svrhu spriječavanja poklapanja modela. Dok se Škoda „bacila“ na proizvodnju i razvoj SUV-a sa sedam sjedala, SEAT se više koncentrirao na emocionalnom izgledu. Upravo SEAT 20v20 predstavlja spoj modernog dizajna, velike prostranost, iznimne udobnosti i vrhunske performanse.

SEAT CONCEPT 20V20-  ŠTO OČEKIVATI OD NOVOG SUV-a

Najavljene promjene modela ne odnose se previše na vanjski izgled izuzev manjih „modnih“ dodataka. Dužine svega 466 cm, te međuosovinski razmak od 279 cm pruža sasvim prostranu unutrašnosti. Uz to SEAT nudi prtljažnik zapremnine 600 litara čak i za najzahtjevnije kupce. Unatoč informacijama na kapaljku, pretpostavka je kako se motor neće previše mijenjati u odnosu na dobro znane Volkswagenove modele TSI motora od otprilike 220 kW / 300 KS i TDI motora od čak 176 kW / 240 KS uz pogon na sva četiri kotača ili sa pogonom na prednje kotače. No potaknuti sve zahtjevnijim tržištem, nagađa se i novi hibridni model nadolazećeg SUV-a.

 20V20 20V20

SEAT CONCEPT 20V20 – CIJENA I DOSTUPNOST?
Teško je odrediti kada bi se ovaj model mogao pojaviti na tržištu pošto je još u fazi dorade, no nagađanja su početkom sljedeće godine. Cijena ovih modela još nije poznata, no nagađa se kako neće previše odskakati od konkurenata poput Nissan Qashqaia. Bilo kako bilo, noviteta neće faliti niti u ovome modelu stoga sa nestrpljenjem očekujemo njegov izlazak na tržište.

 

Izvori: inautonews.com, 24sata.hrautoexpress.co.uk, seat.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here