SHARE

Iako će 45. Tokijski sajam automobila otvoriti svoja vrata 25. listopada Mitsubishi je odlučio zainteresirati javnost preko interneta prije nego li prezentira novosti. Slijedom toga počašćeni smo teaserom za novi koncept koji će biti predstavljen krajem sljedećeg mjeseca na Tokyo Motor Showu. Budući flagship model, e-Evolution je zamišljen kao automobil visokih performansi s električnim motorom i pogonom na sva četiri kotača, a sve bi trebalo biti upakirano u coupe-SUV karoserijsku izvedbu. Implementacija “napredne tehnologije umjetne inteligencije” koju su najavili zasigurno se odnosi na autonomni sustav vožnje.

Mitsubishi e-Evolution koncept


Mitsubishi Evolution reinkarnirat će se u obliku SUV-a

Ovaj teaser pokazuje peterovratni SUV s velikom udaljenosti od tla, te masivnim kotačima lake legure – tipičan recept za konceptni automobil. Ručke na vratima su skrivene dok kamere zamjenjuju konvencionalne bočne retrovizore, s ciljem da oblik vozila ima što uglađeniji profil. Na stražnjoj strani, dvije ekstenzije na krovu daju dojam bočnog spojlera, a tu su i velika LED svjetla čija forma izgleda kao trokraki bumerang. Također možemo uočiti difuzor sa svijetlo plavim detaljima koji se mogu primijetiti i na logotipu “e-Evolution” kako bi dodatno istaknuli da koncept ima električni agregat.

Pitamo se da li upotreba “Evolution” u nazivu koncepta ima veze s Mitsubishijevom najavom od prije nekoliko mjeseci da novi Evo model ne mora nužno biti limuzina. Trevor Mann, glavni čovjek tvrtke. sugerirao je da Evo oznaka može biti iskorištena i za SUV, pa nam je logičan slijed događaja da ćemo u budućnosti vidjeti sasvim drugačiji tip automobila pod poznatom značkom. Također, ne očekuje se da će performance izvedba automobila iz Mitsubishija u sljedećih šest godina ugledati svjetlo dana, stoga ćemo morati pričekati do 2023. godine kako bismo vidjeli što nam sprema japanski proizvođač.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here