SHARE

Nabrijani Nissan GT-R NISMO 2016 postavio je Guinnessov svjetski rekord u najbržem driftu ikad. Japanski drift prvak Masato Kawabata izveo je ovaj nevjerojatan drift jureći čak 304 kilometara na sat pod kutom od 30 stupnjeva. Tako je srušen prethodni najbolji rezultat poljskog vozača Jakuba Przygonskog iz 2013. koji je u posebno dorađenoj Toyoti GT86 tada driftao brzinom od “samo” 217 km/h.

Njegovu vožnju možete vidjeti u ovom videu:

Recept za najbrži drift na svijetu krije se u suradnji Nisma i tuning tvrtke GReddy Trust

Rekord je postavljen u posebnom eventu u Fujairah Međunarodnoj zračnoj luci u Ujedinjenim arapskim Emiratima. Prekaljeni Nismo stručnjaci pomogli su stvoriti rekordera u liku GT-R-a napucanog na 1380 konja s pogonom na samo stražnje kotače, umjesto standardnog pogona na sva četiri. Tuning tvrtka GReddy Trust pripremila je vozilo i intenzivno ga testirala na Fuji Speedway stazi u Japanu s prvakom Kawabatom za volanom.

Kako bi lakše postavio rekord u najbržem driftu na svijetu, automobil je optimalno podešen tako da pruža iznimnu stabilnost. Fujairah International Airport je strateški odabrana zbog svoje 2.9 kilometara duge piste, što se smatralo dovoljno dugačkim za izvršenje zadatka.

“Još jednom, Nissan je srušio Guinnessov svjetski rekord, te je ispisao povijest po peti put na Bliskom istoku.”, rekao je Samir Cherfan, direktor Nissana za Srednji Istok. Osim toga, također je naglasio kako smatra da činjenica da je ovaj rekord ostvaren u Ujedinjenim Arapskim Emiratima čini cijeli uspjeh još posebnijim za njihovu regiju.

Nissan GT-R je jedan od najvećih svjetskih superautomobila s kultnim statusom, te ovime ponovno dokazuje svoje nevjerojatne sposobnosti. Divljom i nezaustavljivom izvedbom pokazao je svoju superiornost nadmašivši najbolje drift automobile na svijetu.

Postavljanjem ovog nevjerojatno kompliciranog i teškog svjetskog rekorda u najbržem driftu jasan je dokaz da sportski odjel Nismo radi fantastičan posao u pomicanju granica već serijski bijesnih jurilica.

Dodajmo da je na New York Auto Showu 2016 Nissan otkrio osvježeni Nissan GT-R 2017, koji je dobio suptilne promjene eksterijera i povećanje snage na 565 konja i 467 Nm okretnog momenta, u usporedbi s prijašnjih 545 konja i 463 Nm.

Video najbržeg drifta na svijetu slijedi u nastavku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here