SHARE

Dolaskom Qashqaia na tržište, japanski proizvođač automobila Nissan, pokušao je zasjeniti svog izravnog rivala – Ford Focus. Tako je nastao obiteljski SUV s pogonom na dva kotača i štedljivim dizelskim i benzinskim motorom. S razlogom se izdigao kao jedan od najprodavanijih automobila u Europi.

NISSAN QASHQAI 2015 – OSEBUJAN DIZAJN

Asortiman koji Nissan stavlja na raspolaganje kupcima uključuje 4X4, pogon na prednje kotače, ručni ili automatski mjenjač. Dolaskom na tržište, druga generacija Qashqaia nastavlja gdje je prijašnja stala. Cjelokupan izgled tipičan je za crossover s podignutom visinom vožnje, krovnim nosačima i crnim plastičnim oblogama. Sprijeda, Nissan Qashqai ima oštar nos s kutnim svjetlima i osebujnim LED dnevnim svjetlima. Na leđima, LED stražnja svjetla omotana su oko uglova automobila. S opcijom „Ink Plava“ Qashqai se u potpunosti ističe uz 19-inčne naplatke koji dolaze kao standard, dok mid-range n-tec automobil dolazi s 18-inčnom verzijom.

Nissan Qashqai 2015 Nissan Qashqai 2015

NISSAN QASHQAI – KARAKTERISTIKE PRILIKOM VOŽNJE

Dizelski motori dostupni na Nissan Qashqaiu dolaze iz tvrtke Renault. Dok 1,5-litreni dizelski dCi dostupan već neko vrijeme, pruža glatko upravljanje i izvrsnu ekonomičnost. To doprinosi pristojnim performansama, te živahnom osjećaju vožnje uz kombinaciju brzog odziva na gas i dobro odabranim omjerima preciznog šest-stupanjskog mjenjača. Stariji Nissan Qashqai je iznenađujuće zabavno voziti, ali najnoviji model ima zreliji pristup. Pa tako, novi Qashqai, pruža ugodniju vožnju uz smanjenu buku motora čak i na autocesti.

U nizu zavoja, električni servo upravljač pruža osjećaj iznenađujuće težine, a stisak je izrazito jak. Aktivirajući Trace kontrolu okretnog momenta, povećava se agilnost i aktivira se kočenje pojedinih kotača kako bi se smanjilo podupravljanje. Uz to, prilikom gradske vožnje, opcija „Body Motion Control“ kako bi se kretanje gradskim ulicama postalo ugodnije, a kao pomoć pri parkiranju pobrinuti će se kamere s kutem od 360 stupnjeva kako bi vam olakšali procjenu.

NISSAN QASHQAI – UNUTRAŠNJOST

Unutrašnjosti Qashqaia je pridodana velika pažnja. Sjajni crni okvir na ploči s instrumentima, ambijentalno osvjetljenje  na središnjoj kontroli i full-colour zaslon putnog računala naglašavaju kako se radi o izuzetno komfornom vozilu. Standardni panoramski stakleni krov pruža dovoljno svjetlosti tijekom dnevne vožnje. Kontrola klime, Bluetooth,  automatska svjetla i brisači samo su dio dodatne opreme koje pruža Nissan Qashqai Acenta. No za to ćete morati izdvojiti i do 10.000,00 kn više.

Nissan Qashqai 2015 Nissan X-Trail

Prijašnji kupci koji se sjećaju starog Qashqaia sa sedam sjedala, biti će razočarani s novim jer je dostupan samo s pet sjedala.

NISSAN QASHQAI – IZVEDBA MOTORA, POTROŠNJA I PERFORMANSE

Novi Nissan Qashqai je izrazito ekonomičan, pogotovo ako se radi o 1.5 dCi (110 ks) dizelskom motoru koji ostvaruje potrošnju od svega 3.2 L/100 km. Uz to ostvaruje i nisku emisiju CO2 – 99g /km. Drugi, 1.6-litreni dizelski motor (130 ks) sličan je prethodnome uz potrošnju od 3.6 L/100 km i 115g /km emisije CO2. Ukoliko se radi o benzinskoj izvedbi motora, 1.2-litreni turbo pruža potrošnju od 4.1 L/100km, dok noviji 1.6-litreni DIG-T (163 ks) troši 5 L/100km kao najbrži ponuđeni model. Od 0-100 km/h postiže za 9.1 sekundu.

NISSAN QASHQAI – CIJENA OVISNO O VRSTI OPREME

Cijena Nissan Qashqaia ovisi o dizelskoj ili benzinskoj izvedbi i o vrsti opreme. Pa tako cijena benzinskog (nešto jeftinijeg) modela s osnovnom opremom kreće se od 151.000,00 kn pa sve do 226.000,00 kn za 1.6 DIG-T, 2wd benzinski motor za Qashqai „Tekna“. Dizelske izvedbe su nešto skuplje te se kreću od 170.000,00 kn za Qashqai „Visia“, pa sve do 264.000,00 kn za All Mode 4×4 Qashqai „Tekna“. Za više informacija posjetite službenu stranicu Nissana.

Izvor: autoexpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here