SHARE

Osvježena Subaru Impreza imao je europsku premijeru na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu. Iako na prvi pogled ne izgleda puno drugačije od modela na odlasku, Subaru tvrdi da je promijenjen iz temelja. Japanci opisuju dizajn nove Impreze 2018 kao “dinamičan urbani dizajn koji je u kontrastu s estetikom vođenom prilagođenom za određenu svrhu”.

Prednji detalji podsjećaju na Opel Astru, dok stražnja svjetla imaju primjese dizajna viđenog na Volvo automobilima, u kombinaciji s oštrim LED dnevnim svjetlima i “pitomom” maskom hladnjaka te cjelokupno gledano, jednostavnim dizajnom. S obzirom da se u današnjem svijetu autoindustrije naglašavaju mnogi, često i nepotrebni detalji, ovakav “normalan” za svaku je pohvalu jer izbjegava trend pretjeranog kiča.

nova subaru impreza 2018 cijena


Subaru Impreza 2018 dolazi s kvalitetnijim materijalima i novom platformom

Ispod poklopca motora nalazi se Boxer motor. Startni model u prodaji bit će 1.6-litreni benzinac koji se može pronaći i u trenutnoj Imprezi sa 112 konjskih snaga, dok će se snažnija 2.0-litrena jedinica sa 154 konja pridružiti ergeli motora nešto kasnije. Također, Subaru tvrdi kako su motori revidirani kako bi smanjili vibracije i buku pa bi trebali biti mnogo rafiniraniji nego prije.

U unutrašnjosti su se dogodile velike promjene u odnosu na stari model, pa sada možemo primijetiti obilje tehnoloških dodataka na konzoli. Kvalitetni materijal kabine izgleda i ostavlja puno bolji dojam nego prije. Redizajnirana sjedala su čvrsta i udobna, pružajući dobru bočnu podršku bez narušavanja komfora.

Apple CarPlay i Android Auto dostupni su putem 8-inčnog zaslona osjetljivog na dodir, a Subaru se i dalje drži dodatnih informacija o automobilima koje se nalaze na vrhu konzole.

Nova Impreza 2018 je niža i šira nego prije, čime se ističe sportski položaj, uz dulji međuosovinski razmak, što znači da omogućava veći putnički prostor, a i prtljažnik je narastao.

Nova Subaru Impreza smještena je na netom razvijenoj Subaru Global Platform (SGP) koju koristi i najnoviji XV predstavljen početkom ove godine.Ova platforma ima bolju torz ijsku krutost, a učvršćivači ovjesa su također čvršći što omogućuje poboljšanja u vožnji i udobnosti, kažu iz tvrtke. Osim što se bolje vozi, Subaru obećava više profinjenosti i sigurnosti nego prije.

Cijena Subaru Impreze 2018 još nije poznata, kao ni datum izlaska STi inačice

Što se tiče sigurnosti, nova Impreza 2018 dolazi s tehnologijom za pomoć vozaču EyeSight koja se sastoji od sustava automatskog kočenja i upravljanja gasom prije sudara, prilagodljivog tempomata, upozorenja promjene trake, i asistenta koji javlja da se automobil ispred kreće kada ne obraćate pažnju.

Sjedenje na novoj platformi znači da je i više profinjeniji, navodno. Krutost podvozja je poboljšana, smanjena je buka i vibracije, a udobnost vožnje dizajnirana je tako da bude “čvrsta, ali udobna”.

Poznatog WRX modela trenutno nema na vidiku, a najsnažniji će biti 2.0-litreni agregat sa 154 konja i 197 Nm okretnog momenta, ali to ne znači da nećemo vidjeti STi inačicu. Vjerujemo da se trebamo strpjeti, a Subaru će nas počastiti dosad najnaprednijom jurilicom kultne oznake. Odgovore na pitanja o dolasku najljuće izvedbe i rasponu cijena nove Impreze 2018 najbolje je potražiti kod naših zastupnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here