SHARE
Sudeći prema posljednjim potezima Toyote, Japanci bi mogli uskrsnuti legendarni sportski duo Supra i Celica. Kao što već znate, nova Supra trenutno je u razvoju u suradnji s BMW-om, dok nedavna podnošenje zahtjeva za zaštitu naziva Celica sugerira da će ju Toyota vratiti u život.
U ovom trenutku postoji nekoliko opcija za ime Celice. Jedna mogućnost je da bi novi coupe došao na tržište kao “entry level” sportski automobil brenda. Baš kao posljednji modeli Celice, pogon bi bio na prednjim kotačima, a koristila bi se nova TNGA platforma tvrtke.
nova toyota celica dolazi

Nova Toyota Celica možda ni neće biti sportski automobil koji bismo očekivali

Druga mogućnost odnosi se na preimenovanje GT86 modela sljedeće generacije u Celica. To se vjerojatno neće dogoditi, ali s obzirom da je ime Celica poznatije u svijetu od 86 ili GT86, moramo uzeti kao jednu od mogućih opcija “linije manjeg otpora”.

Naravno, japanski proizvođač može jednostavno staviti Celica značku na konceptni automobil, kao što je primjerice studija kojom se prezentira nova generacija GT86. S druge strane, ako uzmemo Mitsubishi kao primjer sa svojim Eclipse Cross SUV-om, Celica bi mogla biti ime Toyotinog sljedećeg crossovera.

Što se tiče novog GT86, već je potvrđeno da će doći 2019. U ovom trenutku, izgledno je da se nastavlja partnerstvo na projektu sa Subaruom, ali još uvijek nema službene informacije.

“Hoće li to biti sa Subaruom?” Prošle godine glavni čovjek Toyote za Europu, Karl Schlicht komentirao je: “Ne znam. No, kako bi koncept nastavio, s niskim motorom, moramo to učiniti. Postoji mnogo razloga za nastavak sa Subaruom.”

Sve navedeno je još na razini nagađanja, ali ovaj potez Toyote svakako bi mogao značiti povratak legendarnog modela – Celica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here