SHARE

Nakon odvajanja luksuznog DS pod-brenda od Citroena koje je provedeno u 2014. godini, popularni DS 3 trebao je graditi vlastiti imidž koji će ga odvojiti od klasične Citroenove “trojke”. Sada je napokon dobio nove linije koje ga usklađuju s većim DS 4 i DS 5 modelima. S obzirom da je od lansiranja u 2010. godini do danas preko 390.000 primjeraka ovog šarmantnog automobila našlo vlasnike diljem svijeta možemo reći da je ovaj automobil pun pogodak za etabliranje nove DS značke.

No, uz današnji ubrzani razvoj auto industrije osvježenje je dobrodošlo i ovom modelu. Luksuzni pod-brend francuskog proizvođača ima zadatak parirati bogatijim proizvođačima kao što to čine Nissan s Infinitijem i Toyota s Lexusom, a glavni adut za Citroen DS 3 2016 leži upravo u onome što Francuze kao narod najviše krasi – profinjenom dizajnu.


Citroen DS 3 2016 – Vanjština pokazuje premium karakteristike

Najuočljivije promjene vidljive su na prednjoj strani, gdje je DS šesterokutna maska konačno zamijenila stari Citroenov dizajn. Logo je sada istaknutiji i bez ikakvih naznaka poznatog francuskog proizvođača. Opremljeniji modeli dobili su tehnološki naprednija svjetla koja kombiniraju LED i xenon za poseban izgled. LED indikatori i svjetla za maglu kompletiraju redizajn prednjeg kraja, a dizajn novih aluminijskih naplataka još više naglašava šarmantnu stranu s kojom dolazi Citroen DS 3 2016. Na stražnjoj strani svjetla su dobila suptilne promjene linija.

U skladu s naravi brenda novi Citroen DS 3 2016 nudi raznoliku paletu boja kojima vlasnici mogu personalizirati svoje primjerke. Tako se uz devet boja karoserije, te pet različitih boja krova u ponudi nalazi i osam  krovnih naljepnica. Svojim  elegantnim izgledom ostavlja odličan dojam, a ništa manje impresivna nije ni tehnologija koju putnici imaju na raspolaganju.

Novi Citroen DS 3 2016 – Moderna tehnologija unutrašnjosti za privlačenje mlađe generacije

Standardnu središnju konzolu prethodnika sada se za 4000 kuna doplate može zamijeniti  sedam-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir koji dolazi s implementiranim sustavima Apple CarPlay i MirrorLink povezivošću za smartphone. Za novi Citroen DS 3 2016 moguće je izabrati laserski senzor kratkog dometa Active City Brake pomaže u vožnji gradskim prometnicama jer u slučaju opasnosti od sudara pri brzinama do 30 km/h automatski aktivira kočnice, a vrijedi 8.000 kuna. Bogati paket Select Comfort Navigacija koji uključuje pomoć pri parkiranju s kamerom, navigaciju, kompletno ozvučenje i DS Connect Box putem kojeg je non-stop dostupan niz besplatnih usluga, informacija o stanju automobila te konstantna komunikacija s Citroenom u novom DS 3 iznosi 22.000 kuna.

Citroen DS 3 – štedljivi motori i cijena povoljnija od MINI-ja

Izravni suparnik MINI Coopera lansiran je na hrvatsko tržište 5. travnja ove godine. Raspon cijena za novi Citroen DS 3 2016 kreće se od 118.664 kune za trocilindrični PureTech benzinac s 82 konjske snage i Chic paketom opreme do najskuplje, 185.220 kuna vrijedne HDI izvedbe pokretane sa 120 konja. Potrošnja u gradskoj vožnji spomenute dizelske verzije tvornički je deklarirana na 4.4 litre, a ulazni benzinac u toj kategoriji broji oko 5.5 litara. Osim navedenih u ponudi su još najsnažniji benzinski turbak sa 165 i nešto slabiji sa 110 konjskih snaga. Trocilindraš obujma 1.2 litre dolazi s automatskim šest-stupanjskim i ručnim pet-stupanjskim mjenjačem. Drugi dizelaš u ponudi proizvodi 100 konja iz 1.6-litrenog motora te ostvaruje gradsku potrošnju od samo 3.8 litara uz emisiju CO2 87 grama po kilometru.

Francuski chic stil proteže se cijelim automobilom, koji je namijenjen prvenstveno mlađoj i ženskoj populaciji. Stoga je MINI kao predvodnik ovakvog stila u ovom Francuzu definitivno dobio dostojnu konkurenciju. Svi koji žele biti zapaženi i stilom odskakati od drugih gradskih automobila izborom Citroena DS 3 neće ostati razočarani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here