SHARE

Seat je nedavno predstavio svoj najmoćniji cestovni automobil do sada. Kada je Seat osvježio Leon, top model Cupra dobio je dodatnih 10 konjskih snaga, točnije okruglih 300, što je unatoč povećanju još uvijek bilo 10 konja manje od VW Golf R-a. Sada, elegantni kompakt može ravnopravno parirati u borbi s pulenom iz Wolfsburga, zahvaljujući novoj R inačici koja upakirava respektabilnih 310 konjskih snaga.

cijena Seat Leon Cupra R 2018


Seat Leon Cupra R doći će u ruke malog broja sretnika

Dok je Golf R standardni model u proizvodnji njemačkog auto giganta, Leon Cupra R je specijalno izdanje ograničeno na samo 799 jedinica. Moramo napomenuti da je ova konjaža rezervirana samo za izvedbu sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem, jer dok DSG inačica i dalje razvija 300 konja. S obzirom da je riječ o Volkswagen grupi mogli biste pomisliti kako “R” oznaka donosi i pogon na sve kotače kao što je u slučaju Golf R-a, ali ovaj papreni Leon dolazi isključivo s prednjim pogonom. Ako ste spremni žrtvovati 10 konja, radi većeg prtljažnika i AWD pogona karavanska verzija Leon Cupre s 300 konja trebala bi zadovoljiti vaše apetite.

Kako bi se i dalje razlikovao od ostalih modela, Seat je razvio dijelove od ugljičnih vlakana namijenjene prednjim i stražnjim spojlerima, zajedno s većim prednjim ulazima za zrak i bočnim pokrovu retrovizora s bakrenim završetkom koji se primjenjuju i na oznakama i nazivu “Cupra” , Bočni pragovi su također u Cupra R varijanti, kao i kotači s bakrenim završetkom i krovni stražnji spojler.

Kupci Seat Leon Cupra R 2018 zvjerke moći će birati između standardnih boja Midnight Black i Pyrenees Gray ili skuplje Matte Grey rezervirane za ovaj model. Jurilice planirane za proizvodnju mogu se pohvaliti s još nekoliko nadogradnji, uključujući novi ispušni sustav, modificirane Brembo kočnice i ugođenu verziju Dynamic Chassis Control sustava. Sve navedeno omogućava ubrzanje od 5.6 sekundi do stotke i elektronički ograničen maksimalac od 250 km/h.

Seat Leon Cupra R

Najmoćniji proizvodni automobil tvrtke debitirao je na ovogodišnjem Frankfurt Motor Showu. Kolika je cijena Seat Leon Cupre R i da li će ju biti moguće nabaviti u Hrvatskoj preporučujemo kontaktirati ovlaštenog zastupnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here