SHARE

Kako se Geneva Motor Show brzo približava, ABT Sportsline je pripremio ograničeno izdanje Audija TT RS. Njemački sportski automobil proizvest će se u samo 50 jedinica, a srce svake od njih čini 2.5-litreni pet-cilindarski TFSI benzinski motor koji isporučuje impresivnih 493 konjskih snaga i 570 Nm okretnog momenta.

abt audi tt rs


Veliko povećanje snage za novi Audi TT RS

To je 99 konja i 120 Nm više u odnosu na stock verziju TT RS. Ove brutalne brojke dobivene su temeljitim nadogradnjama i optimiziranjem motornog sustava. Tuner tek treba objaviti podatke o performansama, ali sigurni smo da će njihovo plemenito vozilo naziva ABT TT RS-R skratiti lov na stotku sa standardnih 3.7 sekundi.

S ciljem naglaska da se ne radi o “običnom” TT RS-u osim izmjena na pokretačkom agregatu, revidiran je i eksterijer novim s prednjim splitterom, a tu je i crna saćasta prednja maska s kontrastnim crvenim ABT RS-R logotipom, pragovi s dodatkom “krilaca” i stražnji difuzor – sve izrađeno od karbonskih vlakana. Novi ispušni sustav s dvostrukim ispušnim cijevima izrađen je od nehrđajućeg čelika, te uz set 20-inčnih ABT Sport GR kotača u crnoj boji zaokružuje vizualni dojam. Za bolje upravljanje na ABT TT RS-R postavljene su kraće opruge i tvrđi stabilizatori, postavljeni na obje osovine.

abt audi tt

Karbonski dodaci protežu se i u unutrašnjosti

Što se tiče unutrašnjosti, ABT ekipa je naglasila ekskluzivnost s dodatkom ugljikovih vlakana na instrumentnoj ploči, bočnim panelima i sjedalima. Ova zanimljiva i temeljita nadogradnja zasigurno će privući sve fanove TT RS-a koji na cesti žele konkurirati višestruko skupljim superautomobilima.
Cijena još nije objavljena, a s obzirom da se radi o vrlo maloj količini primjeraka očekujemo nešto veću svotu u odnosu na standardni coupe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here