SHARE

BMW-ov najpoznatiji tuner učinio je novu seriju 5 s twin-turbo motorom pravim snagatorom. Predstavljena na Ženevskom auto showu, Alpina B5 BiTurbo izvlači preko 600 konja iz bavarske limuzine. Ovime nova BMW serija 5 2017 u Alpininoj režiji potvrđuje već godinama svima dobro poznatu činjenicu – performanse superautomobila upakirane u elegantno njemačko ruho.

nova bmw serija 5 2017 alpina


Tradicija sportske elegancije u najnovijem obliku

Nadolazeći M550i obećava hvatanje stotke u četiri sekunde, što je četiri desetinke brže od aktualnog M5. No, to ne znači da će se izbirljivi kupci zadovoljiti time, a srećom po njih glasoviti BMW tuner Alpina odlučio se u nadogradnju. BMW Alpina B5 BiTurbo, pakira 608 konja i 800 Nm okretnog momenta. Navedena snaga crpi se iz potentnog BMW-ovog 4.4-litrenog V8 motora čime se novi BMW serija 5 tjera do stotke za samo 3.5 sekundi i maksimalnih 330 kilometara na sat. Silna snaga prenosi se preko provjerenog ZF 8-brzinskog automatskog mjenjača koji se koristi u normalnoj seriji 5.

Elektronički podesivi amortizeri kontroliraju kretanje 20-inčnih Alpine Classic naplataka obučenih u posebno prilagođene Pirelli P Zero gume, a sustav aktivnog upravljanja stražnjim kotačima serije 5 pomaže agilnosti velikog sedana. Prednji kraj je dobio decentni splitter, a u istom tonu su i dodaci na pragovima. Straga dominiraju četiri ispušne cijevi Alpininog sustava sportskog ispuha.

U skladu s eksterijerom i materijali u unutrašnjosti su vrhunski, te uključuju i drvene umetke (između ostalih opcija može se birati između drva mirte ili oraha). Ostatak luksuza preuzet je iz top opreme BMW serija 5 2017 modela. S obzirom da je model B7 baziran na seriji 7 xDrive, po prvi put u povijesti Alpine i potpuno novi B5 standardno nudi pogon na sve kotače. Prezentacija elegantne jurilice može se vidjeti u videu:

BMW serija 5 2017 u karavanskoj izvedbi također je dio Alpinine ponude

Da ne zaboravimo, tu je i iznimno elegantna karavanska verzija koja hvata stotku u 3.6 sekundi uz maksimalnu brzinu od 325 kilometara na sat. Ponuda tunera Alpina oduvijek je namijenjena za kupce s malo drugačijim očekivanjima i rezultatima od BMW-ove M značke. Sva vozila obrađena od strane njihovih stručnjaka pružaju opušten i brz tempo u stilu pravog grand tourer vozila za razliku od M strojeva koji u tom pogledu ostavljaju agresivniji dojam. S obzirom da M5 ne dolazi u karavanskoj inačici, ovo je najbrža 5-ica u toj izvedbi. Temeljitom doradom i performansama podignuta je ljestvica očekivanja za nadolazeći BMW M5. Alpina je najavila i razvoj dizelskog D5 s oko 400 konjskih snaga, a vjerni pratitelj bavarskih strojeva ovim receptom sigurno će privući željenu klijentelu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here