SHARE

Zajedno s popularnošću novih nastavaka Batmana i promoviranjem naziva “Dark Knight”, tuning kuće diljem svijeta uparene s raznim proizvođačima dobivaju inspiraciju za nove uratke upravo u toj filmskoj franšizi. Najnoviji primjerak na kojeg smo naletjeli u bespućima interneta je izgledom agresivan i pomno osmišljen BMW i8. Ovo tuning djelo potpisuje japanska ekipa imena Energy, a istu jurilicu s neznatnim promjenama složili su i ranije u 2016-oj godini. Nabrijani hibridni primjerak o kojem govorimo nosi prigodan naziv – Dark Knight Edition, a iz tvrtke tvrde da njime odaju priznanje kultnom “Batman Dark Knight” filmu.

BMW i8 japan


Batmobile inspiracija za nadogradnje na BMW-u i8

BMW-ov i8 “batmobile” temelji se na već poznatom plug-in hibridnom sklopu koji je uparen s agresivnim i dinamičnim kitom od strane EVO-a. Carbon Edition kit uključuje redizajnirani prednji branik, šire prednje i stražnje lukove kotača, masivno stražnje krilo i difuzor. Ostale nadogradnje uključuju novi set alu felgi u režiji Energy-a – model Individual TYPE4 veličine 21 inča obojanih u crno. Unutrašnjost BMW-a i8 karakterizira crvena koža u kombinaciji s ugljičnim vlaknima. Po uzoru na Batmobile revidiran je i ispušni sistem čime se poboljšala akustika 1.5-litrenog, trocilindričnog motora.

Impresivno složena hibridna jurilica japanskih majstora

Dok Batman uvijek ostaje vjeran svojoj crnoj boji, ovaj žestoki hibrid ipak je preuzeo i djelić ljubičaste kojom se inače kiti Batmanov glavni negativac – Joker. Time jurilica postaje upečatljivija i svakako se bolje naglašavaju detalji brutalnog body kita, a krajnji rezultat je tunirani BMW i8 kojeg se ne bi posramio niti jedan superheroj s filmskog platna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here