SHARE

Dolazak Aston Martin Vulcana i konceptualnog AM-RB001, razvijenog u suradnji s Red Bullom definiraju budućnost legendarnog britanskog proizvođača automobila na vrlo zanimljiv (i snagom nabijen) način. Oba automobila dolaze s instaliranih više od 800 konjskih snaga (596 kilovata) pod poklopcem motora, a izgled i aerodinamika karoserije postidjela bi i space shuttle. Kao da to nije dovoljno, jedan dizajner smatra kako bi treći superautomobil u postavi mogao formirati savršenu trojku britanske ergele.

aston martin cijena


Aston Martin Vulcan kao inspiracija za nastavak niza

Francuz Adrien Fuinel ima ideju konceptnog automobila naziva Aston Martin RR. I dok dijeli brojne detalje sa Vulcanom, dizajn karoserije je više „prijateljski nastrojen“ prema cestovnoj upotrebi te se tako uklapa s ostatkom postave, poput novog DB11.

Kao i kod većine superautomobila, zamišljeno je da motor koncepta RR bude smješten odostraga. Iako Fuinel nije precizirao što bi točno pogonilo ovaj brutalni stroj, možemo pretpostaviti da će izbor biti isti V12 koji možemo naći u većini Aston Martinovih ljepotana vjerojatno u kombinaciji s hibridnim pogonskim sustavom sličnim Vulcanu. Dizajn je elegantan i sofisticiran, Vulcanova maska je posuđena s ciljem dodavanja agresije. Bočni profil je aerodinamičan i moderniji, a proteže se do stražnjeg dijela s integriranim spojlerom i svjetlima po uzoru na One-77.

Pravo je vrijeme za Aston Martin RR 

Ostaje nam nadati se da će inženjeri i čelnici Aston Martina u naletu razvoja brutalnih superjurilica uzeti u obzir stvaranje „magične trojke“ kojom bi se lansirali u sam vrh luksuznih i superbrzih automobila današnjice.

aston martin hr

Trenutno će se kupci Aston Martina morati zadovoljiti sa skromnih 800 konja skrivenih u Vulcanu, te nadolazećih 150 cestovno legalnih primjeraka AM-RB 001. Potonji će svoj debi doživjeti negdje u toku godine. Za one koji traže cabrio modele, novi DB11 Volante čeka svoj dolazak u salone također u ovoj godini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here