SHARE

Već duže vremena jedno od glavnih mjerila uspješnosti superautomobila je vrijeme kruga na možda i najzahtjevnijoj trkaćoj stazi na svijetu – 20.8 kilometara dugom Nürburgring Nordschleife-u. Nova Lamborghinijeva zvjerka, prema najavama, bit će brža od dosadašnjeg broja jedan. Trenutni rekorder Porsche 918 Spyder drži najbrži krug na Zelenom paklu s postavljenim vremenom od 6 minuta i 57 sekundi. Međutim, ovim teaser videima čini se kako je vrijeme za promjenu na samom vrhu, a novi rekorder Nürburgringa trebao bi biti lagani Lamborghini Huracan Performante.

lamborghini rekord nurburgring


Lamborghini Huracan Performante najljući je kandidat za novog rekordera na Zelenom paklu

Sa stražnjim pogonom na koji prenosi 572 konjskih snaga iz 5.2-litrenog V10 motora Lamborghini Huracan ozbiljna je jurilica. Do stotke stiže za 3.4 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 320 kilometara na sat. Po gotovo svim standardima, ovo su impresivne brojke. No, Lamborghini je pripremio lakšu i bržu verziju kojom će podići letvicu – Huracan Performante. Iz dostupnih informacija i dva teaser videa možemo samo potvrditi da se radi o ubojitom stroju.

Prvi video objavljen od strane Lamborghinija prikazuje još kamuflirani Huracan Performante kako juri Nürburgringom u snimci snimljenoj 5. listopada 2016. godine. Čak i uz svu tu kamuflažu, teško je sakriti stražnje krilo koje izgleda dovoljno veliko za okrenuti roštilj s ekipom. Najnoviji video opisuje neke od ključnih aerodinamičkih postavki napadača na tron Nürburgring a i poziva na strpljenje do 1. ožujka.

Obaranje rekorda na Nürburgringu čekamo četiri godine

Iako je iz videa vidljivo da se kamuflirani Lamborghini Huracan Performante ne štedi, ne možemo sa sigurnošću reći da je rekord već oboren. Naravno, Performante će morati pokazati istinski napredak ako želi nadmašiti vrijeme Aventadora SV na Zelenom paklu (6:59), a da ne govorimo o Porscheu 918 Spyder. No, ako je vjerovati riječima Lambovog glavnog čovjeka zaduženog za R&D – nema brige, uskoro očekujemo novu jurilicu na krovu Nürburgringa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here