SHARE

Iako nije bio dostupan kod naših trgovaca, dok smo bili klinci uvijek smo s poštovanjem i divljenjem gledali na jednu od najvećih ikona autoindustrije uopće. S pokretanjem modela šeste generacije, Ford Mustang zadržava status globalne ikone, a prodajni rezultati čine ga najprodavanijim sportskim automobilom na svijetu i potvrđuju da je san mnogih autoentuzijasta. Danas diljem svijeta mnogi tuneri stvaraju vlastite vizije ove jurilice i predstavljaju ih na mnogobrojnim eventima.

ford mustang 2017


Ford Mustang CS800 ima gotovo dvostruko veću snagu od GT izvedbe

Na Top Marques Monaco, inače jednom od najpoznatijih događaja vezanih uz superautomobile predstavljen je novi Ford Mustang 2017 naziva CS800. Uradak je djelo Sutton Bespoke tuning tvrtke grupacije trgovca automobilima personalizacijske trgovine britanske trgovinske skupine Clive Sutton.

Sutton Bespoke nudi pakete za tuniranje koji obuhvaćaju niz dodatnih dijelova i od kojih su i neke njihove komponente. Nabrijani CS800 snažniji je od Mustang GT-a na kojem se temelji, a brojka “800” u imenu odnosi na količinu konjskih snaga automobila. Ogromna snaga se postiže ugradnjom kompresora Stage 2 Whipplea u kombinaciji s intercoolerom, novim injektorima, većim kućištem zaklopke gasa, prilagođenim ispušnim sustavom. Tim doradama skoro je poduplana snaga sa “skromnih” 435 konja, a 5.0-litrena V8-ica je prodisala punim plućima. Podesivi ovjes dizajniran je u svrhu pružanja optimuma između udobnosti i stabilnosti.

U unutrašnjosti CS800 dominira nadzorna ploča od karbonskih vlakana, a tu je i ručni mjenjač kratkih prijenosnih omjera te Ford Performance Recaro sjedala, a kako je ovo izložbeno vozilo za vrhunski infotainment ugođaj brine se zvuk od 1100w. Pored logotipa Shelby Cobra sjedala također imaju ušivenu oznaku CS800. Vanjski izgled krase prednji splitter, novi pragovi, decentni spojler montiran na stražnji dio automobila i neizostavni Super Snake poklopac motora. Navedeni detalji izrađeni su od karbonskih vlakana, te uz srebrnu boju ovaj primjerak neodoljivo podsjeća na legendarni “Eleanor”. Cijena Ford Mustanga 2017 sa CS800 oznakom iznosi nešto više od 83.000 dolara što zapravo i nije puno ako se uzme u obzir cjelokupni paket. S dva puta više konjskih snaga ovaj američki “poni” britanskog tunera i dalje se nalazi daleko ispod osnovne cijene Porschea 911 Carrere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here