SHARE

U slavljeničkom videu povodom dosezanja brojke od milijun fanova na svojoj Facebook stranici, Renault Sport, poseban odjel specijaliziran za automobile visokih performansi francuskog proizvođača, objavio je teaser nadolazećeg Meganea RS i potvrdio njegov debi u 2017. godini. Popularni model nastavlja tradiciju guste borbe oštrih kompakata, a izravni konkurenti su mu Ford Focus RS, Volkswagen Golf R i onaj najljući – nova Honda Civic Type R. Po uzoru na spomenutog rivala, novi Mégane RS 2017 zadržat će konfiguraciju s prednjim pogonom i nastaviti neumornu borbu za titulu najbržeg prednjepogonaša na Nürburgringu.

novi renault Megane 2017 cijena hr


Novi Megane RS 2017 u praktičnijem ruhu

Osim potvrde da automobil dolazi ove godine, teaser nažalost ne otkriva mnogo. Potpis RS odjela u liku kockaste zastave vidljiv je na LED svjetlima za maglu. Video također ističe povezanost automobila s nekim prošlim modelima ozbiljnih performansi proizašlih iz Renaulta. Osim izvjesnog povećanja snage, francuski kompakt ima za cilj pozicionirati se kao automobil za svaki dan. Za razliku od svog prethodnika s troje vrata, novi Mégane RS 2017 imat će veću i praktičniju karoseriju s tijela pet vrata. Sudeći prema fotkama testnog modela snimljenog prošle godine, novi automobil će zadržati središnje montirane ispušne cijevi.

Novi Renault Megane RS 2017 lovit će Volkswagenov rekord

Prošle godine, šef Renault Sporta, Patrice Ratti rekao je da unatoč tome što turbak s motorom Mégane RS-a može razviti i preko 300 konjskih snaga, ne postoje trenutni planovi za daljnji razvoj ovog kompakta – pa će pokušaj rušenja Nürburgring rekorda u klasi automobila na prednji pogon koji trenutno drži VW Golf GTI Clubsport S morati pričekati.

„Megane je brži u zavojima, ali nedostaje mu snage za ravni dio… Morat ćemo pričekati (pokušaj rušenja rekorda) sljedećeg Meganea.” – izjavio je tada Ratti.

renault Megane 2017 cijena

Teaser nove zvjerke možete vidjeti u videu:

Snaga će se ponovno crpiti iz dvolitrenog četverocilindraša s neizostavnom turbinom, a predviđa se ispucavanje više od 300 konjskih snaga. Model na odlasku u svom najekstremnijem Mégane RS 275 Trophy R izdanju dolazi s 275 konjića ispod haube. Kao što je spomenuto, neće se koristiti sustav pogona na sve kotače. Međutim, kao pomoć pri upravljanju, automobil će biti opremljen sa sustavom zakretanja sva četiri kotača. Uz standardni manulalac, ova jurilica u ponudi će imati i automatski EDC mjenjač s dvije spojke preuzet od Clia RS.

Cijena Renault Meganea 2017 bit će poznata nakon premijere

Renault nije objavio točan datum debija, ali kao izgledna pozornica za premijeru ljutog kompakta čini se Frankfurtski sajam automobila u rujnu. Prodaja će krenuti početkom 2018. godine kada će biti definirana i cijena novog Renault Meganea RS 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here