SHARE

BMW je u svoju ponudu modela uvrstio još jedan monovolumen BMW 2 Gran Tourer, odnosno većeg brata već postojećeg modela Active Tourer. Model je predviđen za veće obitelji, a po mnogo čemu je sličan Active Toureru te zajedno predstavljaju jedine modele u BMW-ovoj povijesti s pogonom na prednje kotače.


BMW 2 Gran Tourer – Sličan Active Toureru

Gran Tourer dimenzijama nije puno veći od Active Tourera, ali veliki međuosovinski razmak od čak 2780 mm povećava rasprostranjenost kabine i daje utisak puno većeg automobila. U odnosu na druge monovolumene, može se reći da je veličinom vrlo sličan Mazdi 5. Obujam prtljažnika iznosi 645 litara te se jednostavnim pritiskom na gumb preklapa stražnja klupa, čime prazan prostor raste do impresivnih 1905 litara. Stražnja klupa je posebno dizajnirana i dovoljno velika da možete postaviti i do tri dječje sjedalice. Valjalo bi napomenuti kako Grand Tourer kao jednu od opcija nudi i treći red sjedala pa se broj sjednih mjesta povećava na sedam.

BMW 2 Gran Tourer – unutrašnjost odiše elegancijom

Što se tiče unutrašnjosti, BMW je napravio sjajan posao pošto automobil odiše prostranošću i elegancijom. Položaj sjedenja je nešto viši nego kod klasičnih limuzina, a time je preglednost puno bolja. Količina prostora koju dobivate na stražnjoj klupi je zavidna i ima opcije za pomicanje sjedala i namještanje naslona čime ulazi u korak sluksuznim limuzinama. Dizajn automobila je u skladu sa BMW-ovim standardima te naprijed ima prepoznatljivu masku i oštre agresivne linije dok je sredina automobila povišena i pokazuje da se ipak radi o velikom monovolumenu. Sportska sjedala dostupna su uz nadoplatu, a BMW 2 Gran Tourer osim standardnog nudi još četiri paketa opreme. Potencijalni kupci moći će birati između Luxury Line, Advantage, Sport Line, i vjerovali ili ne – M Sport paketa.

BMW 2 Gran Tourer – Novih pet motora s turbopunjačem

Za pokretanje kupci će na izbor imati pet novorazvijenih motora s tri ili četiri cilindra, deklarirane snage od najslabijeg 116 KS do najjačeg od 192 KS. Prosječna potrošnja ovog modela kretati će se između 3,9 i 6,4 l/100 km. Najsnažniji model, 220 D, nudit će se uz posebnu opciju sa pogonom sa sve kotače. Dobra vijest je da svi motori standardno dolaze sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem. Opcionalni automatici imat će šest ili osam brzina, ovisno o tome da li se radi o tri ili četiri cilindarskim motorima. Za sigurnost i pomoć u vožnji zadužen je BMW ConnectedDrive sustav sa opcijama poput Head-Up zaslona koji projicira sve bitne informacije na vjetrobransko staklo kako bi pogled uvijek bio usmjeren na cestu, ili npr. sustava za pomoć pri kočenju, ubrzanju i zadržavanju u voznoj traci (Traffic Jam Assistant). Iz BMW-a nisu zaboravili ni na djecu, pa će tako BMW 2 Gran Tourer biti dostupan i sa sustavom myKIDIO.

bmw gran tourer

Gran Tourer bi trebao imati najbolje vozne karakteristike u svom segmentu unatoč dodatnoj težini i visokom težištu. S kvalitetnim bavarskim motorima, relativno mekanim i udobnim ovjesom, te uz preciznim električnim upravljačem, ovaj obiteljski automobil definitivno ima potencijala za pružanje užitka u vožnji.

Očekuje se da će prodaja krenuti nekoliko mjeseci nakon ženevskog auto showa, a početna cijena BMW 2 Gran Tourera bit će od 28,650 eura za njemačko tržište.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here