SHARE

U doba 90-ih sinonim za Formulu 1 bile su tri stvari: Ferrarijeva crvena boja, Schumacher i Monza. Ovoga puta u igri nije mjesto u kokpitu bolida “Propetog konjića”, već najljućeg konkurenta – McLarena. Ako ste ljubitelj utrka koji je oduvijek sanjao da će biti dio F1 tima, ovaj natječaj prava je prilika koja bi vas mogla staviti na vozačevo mjesto.

McLaren se udružio s tehnološkim divom Logitechom kako bi pomogao britanskom timu Formule 1 da pronađe nove vozače simulatora putem “World’s Fastest Gamer” natjecanja. Pobjedniku će biti ponuđen jednogodišnji ugovor s McLarenom – ostvarenje sna za svakog ljubitelja F1 s težnjama za vozačkom pozicijom bolida.

F1 timovi u velikoj mjeri koriste simulatore dok pripremaju svoje automobile za natjecanje na utrci. Statistike i podaci iz pravih trening vožnji stavljaju se u simulator, potom ih vozači simulatora testiraju i svojim feedbackom igraju važnu ulogu u ispravljanju posljednjih nedostataka prije same utrke.

mclaren logitech natječaj


Pobjednik “World’s Fastest Gamer” natjecanja vozit će “treći” bolid

“Zaista ste dobili treći automobil, samo je taj automobil u virtualnom svijetu koji vozi vozač nepoznat široj javnosti”, rekao je Darren Cox, čovjek iza projekta.

Cox-u nisu strane ovakve vrste natječaja. U 2008-oj godini radio je na GT Academy projektu, suradnji između Nissana i Sonya, koji je odličnim Gran Turismo igračima pružio priliku da postanu profesionalni vozači utrka.

Kao što smo spomenuli, pobjedniku “World’s Fastest Gamer” natjecanja bit će ponuđen jednogodišnji ugovor s McLarenom za rad u službenim prostorima kao vozač simulator. Osim toga, usko će surađivati s inženjerima McLaren Technology Center-a na Grand Prix utrkama diljem svijeta s ciljem razvoja i poboljšanja bolida vozača tima, Alonsa i Vandoornea.

Nagrada je proglašena “najboljim poslom u eSportu”, a bitka za pronalaženje najnovijih McLarenovih rookieja bit će vidljiva u svakoj fazi putem dediciranog YouTube kanala i McLarenovih kanala društvenih mreža. Šest međunarodnih finalista bit će odabrano od strane gaming i Formula 1 stručnjaka, a ostala četiri finalista svoje mjesto na završnom eventu zaslužit će preko kvalifikacijskih online evenata tijekom ljeta 2017. godine. McLaren i Logitech još nisu objasnili kako se prijaviti, ali detalji bi trebali biti objavljeni uskoro.

Veliko finale “World’s Fastest Gamer” natjecanja održava se ove jeseni u McLaren Technology Center-u u engleskom Surreyu, a stavit će svih deset kandidata na kušnju kroz jedan od najtežih intervjua za posao na svijetu, ne samo da će se boriti jedni protiv drugih na raznim platformama igrajući pritom različite igre, nego će također morati pokazati inženjerski know-how, timski duh te mentalnu i fizičku snagu potrebnu za ovakvu jedinstvenu poziciju.

Projekti poput “World’s Fastest Gamer” natječaja promijenit će način na koji gledamo motosport

Gledajući streloviti uspon i popularnost eSporta čudi nas kako više respektabilnih motosport momčadi ne pokušava profitirati od nebrojenih mogućnosti današnjeg gaminga. Natječaji i inicijative poput “World’s Fastest Gamer” odlična su prilika za testiranja pomoću kojih se može doći do novih saznanja o unaprjeđenju tehničkih karakteristika automobila.

Veliki rast online igara i vozačkih simulacija čini stvarne i virtualne svjetove bližima nego ikad. Stoga, vjerujemo kako će se svi oblici sporta, a osobito motosport u budućnosti uvelike oslanjati na sve realističnije gaming simulacije koje će postati jedno od glavnih sredstava istraživanja eventualnih nadogradnji. U konačnici, teško je dobiti priliku za rad ili vožnju u nekom od najboljih motosport timova, a ovim putem oktanoljupci i fanovi utrka mogu zaslužiti pravu priliku da pokažu svoj talent i sposobnosti te tako počnu graditi karijeru u smjeru kojem su oduvijek željeli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here