SHARE

Čekali smo jako dugo novi Civic Type R, a sada nam dolaze dva zaredom, gotovo jedan za drugim. I nije da se žalimo, jedva smo dočekali ovakvu ofenzivu jurilica poznatog japanskog brenda. Nešto više od godinu dana nakon što je predstavljen trenutni strah i trepet kompaktne klase, na Pariškom salonu automobila svjedočimo predstavljanju konceptne verzije iduće generacije ovog automobila koji bi s prodajom trebao krenuti u 2017. godini. I još jednom, napada Nürburgring rekord.

honda civic type r 2017


Novi Civic Type R 2017 – Rekorder vraća krunu

Predstavljeni primjerak službeno se zove Type R Prototip, no nama izgleda vrlo spreman za konačno lansiranje. Od tehničkih podataka nema službene potvrde, ali očekuje se prednji pogon po uzoru na tradiciju Type R-a. Takav rasplet omogućit će Hondi da vrati rekord staze Nordschleife za prednjepogonaše iz ruku VW-a, koji je trenutni model „skinuo“ Golfom GTI Clubsport S.

Za novi Civic Type R 2017 možemo reći kako će po prvi put biti prisutan u cijelom svijetu. Naime, uz Japan, Europu ljuti kompakt će sletjeti i na tržište SAD-a. Iako će i dalje biti konstruiran u Swindonu, Velika Britanija. Poznato je da će nova jurilica koristiti bazu trenutnog 306 konja snažnog 2.0-litreni turbo VTEC agregat, a glasine govore da će imati preko 345 konja koliko razvija Ford Focus RS, te tako dobiti prednost nad Golfom (i drugim suparnicima) za vraćanje postolja na Zelenom paklu.

Honda Civic Type R 2017 neodoljivo sliči na još jednog japanskog trkača

Bodykit je uglavnom vrlo sličan trenutnom, te odiše očekivanom agresijom. Estetski, vidljiva je vrlo jaka sličnost sa Subaru Imprezom, ponajviše zbog otvora na haubi. Automobil se nalazi na 20-inčnim naplatcima lake legure, s 245 mjerama guma u širinu. Sve u svemu, Honda je krenula u vraćanje stare slave. Prikazani prototip djeluje vrlo “serijski” pa vjerujemo u tek neznatne izmjene na eksterijeru.

novi civic type r 2017 hr

Novi Type R 2017 bit će oko 30 mm širi, 20 mm niži i 130 mm duži nego u sadašnji, a proizvodnja mu počinje u drugoj polovici iduće godine. U videu niže možete vidjeti zvjerku iz teksta:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here