SHARE

Dodge Viper je zasigurno jedan od najluđih sportskih automobila ikad napravljenih. Ovaj američki trkač oduvijek se mogao pohvaliti velikom i teško kontroliranom snagom. No, u današnje vrijeme više snage nije na odmet, te je svaka nadogradnja dobrodošao začin za podizanje adrenalina.

Modelu čiji naziv krasi kratica ACR (American Club Racer) jasno je da su utrke bila inspiracija za razvoj. Bilo da govorimo o ACR-ovim Brembo karbonsko-keramičkim kočnicama i Bilstein amortizerima ili minimalističkom interijeru sve upućuje na poseban automobil.

dodge viper acr 2016 cijena hr


GiegerCars ponudio brutalan paket za Viper ACR 2016

Usprkos tome, ekipa iz Njemačke tvrtke GeigerCars otišla je korak naprijed i odlučila ponuditi zvjersko osnaživanje. Viper ACR 2016 dolazi s velikih 645 konjskih snaga, no ekipa navedene tuning tvrtke pod palicom legendarnog njemačkog tunera Karla Geigera V10 motor obujma 8.4 litre osnažila je na 765 konjskih snaga. Do znatno veće konjice od 120 konja došlo se zahvaljujući hrpi nadogradnji pod poklopcem motora, bez upotrebe turba. Pojačani su usisni ventili, hidraulični podizači, bregasto vratilo, ugrađen je novi katalizator uz još druge preinake na motoru. Osim navedenog, revidirana je elektronika kako bi se Viper 2016 lakše nosio s novostečenim povećanjem snage.

Modificirana aerodinamika za borbu s ogromnom snagom

GeigerCars su također u ponudu za Dodge Viper ACR 2016 uvrstili niz aerodinamičkih nadogradnji. Poboljšanje ionako velikog downforcea s novim extreme aero paketom koji se sastoji od još više istaknutog prednjeg splittera, poboljšanog stražnjeg difuzora i novih dodataka od karbonskih vlakana na prednjem odbojniku daju ovom trkaču novu dimenziju, a lagani alu-naplatci dovršavaju njegov atraktivan izgled.

novi dodge viper acr 2016 hr

Paket nadogradnji GeigerCars-a iznosi oko 46.000 dolara ili možete kupiti kompletnu jurilicu s već instaliranim nadogradnjama za 248.000 dolara. Njihov Viper ACR 2016 na tržištu će se naći 2017. godine pa ako vam novac nije problem te se želite istaknuti na našim prometnicama razmislite o ovoj zanimljivoj kupovini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here